Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Executive Life is Theater

Met zijn boek ‘Executive Life is Theater’ belooft Martin Loeve een spiegel om te kunnen reflecteren op je eigen persoonlijke en professionele bestaan als executive. Hij vertelt erover in dit blog.

Martin Loeve | 12 april 2022 | 2-3 minuten leestijd

Een aantal jaren na mijn promotiestudie voelde ik de energie om iets nieuws te creëren. De behoefte om meer met de inhoud van mijn proefschrift over sociale interactie, over Ik en Ander relaties te doen.

Geïnspireerd door documentaires, de betekenisvolle backstage verhalen van artiesten en muzikanten als Pink Floyd, David Bowie en Tom Waits, besloot ik te gaan werken aan een project met een thema. Een thema dat is gebaseerd op mijn academische werk en 25 jaar ervaring als executive coach.

Vanuit deze inspiratie is het boek Executive Life is Theater ontstaan.

Spotlight

In dit boek zet ik de spotlight op het persoonlijke en professionele bestaan van executives. Dat doe ik aan de hand van vijf existentiële thema’s, acts: eenzaamheid, identiteit, cultuur, welzijn en betekenisgeving.

Of je als bestuurder, directeur, manager of ondernemer eenzaamheid aan de top ervaart, je bent wie je wilt zijn, jezelf en anderen begrijpt, in balans bent en hoe je van betekenis kunt zijn voor jezelf, en voor anderen in je omgeving.

De centrale vraag in dit boek is dan ook: ben ik toeschouwer, artiest of regisseur in relatie tot anderen?

Spiegel

Het boek is een spiegel om te kunnen reflecteren op je eigen persoonlijke en professionele bestaan als executive. Maar ook om inspiratie op te doen om jezelf verder te ontwikkelen tot een betekenisvolle leider.

De vijf acts zijn gebaseerd op academische theorieën, die een sterke analytische basis bieden om te reflecteren, jezelf te bevragen. Deze acts heb ik opgehangen aan een samengesteld verhaal. Het verhaal van Gerard.

Elke act bevat real-life-stories van leidinggevenden uit mijn coachingpraktijk. En elke act eindigt met belangrijke inzichten en tips die je als lezer in je eigen omgeving in de praktijk kunt brengen.

Dramaturgie

Theater is niet zomaar een coachinginstrument naast de honderden coachingtechnieken die er al zijn. Dramaturgie, oftewel theater, is een stroming binnen de sociale wetenschappen, die ik tijdens mijn promotiestudie heb ontdekt en als methode heb toegepast.

Theater is een krachtige metafoor om persoonlijke en organisatorische situaties te analyseren, te interpreteren en te presenteren. Immers, we acteren allemaal in persoonlijke en professionele rollen in ons dagelijkse leven, voor en achter de schermen: front- and backstage. In die zin is acteren een vorm van alledaagse persoonlijke en professionele gedragingen, van performance.

Over Martin Loeve

Met zijn bureau Delta Dynamics biedt dr. Martin Loeve inspiratie, begeleiding en reflectie voor betekenisvol leiderschap en verandering om daarmee bij te dragen aan synergie tussen mensen en hun organisaties.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden