Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boekenlijst

Top 10 over 2022

In 2022 stonden er 22 verschillende boeken op de nummer 1 positie van de Managementboek Top 100. Maar welke boeken deden het het beste over het jaar? Hieronder presenteren wij de 10 bestverkochte boeken van 2022.

Managementboek Redactie | 7 december 2022
Aartjan van Erkel

Nummer 1

Het bestverkochte managementboek van 2022! Nadat dit boek 46 dagen op nr. 1 in de Managementboek Top 100 stond staat het nu ook bovenaan deze eindejaarslijst. - 'Heerlijk verfrissend! En een tikkeltje rebels. Dat ook, heel fijn. De nieuwe blik op hoe je in beeld kunt blijven bij klanten die Aartjan beschrijft in ‘Nummer 1’ is de ideale manier om jezelf te onderscheiden.' - aldus Daniëlle de Jonge in haar recensie.

Tom Rath

Ontdek je sterke punten 2.0

Een echte evergreen, dit boek staat in totaal al 5457 in de Managementboek Top 100. Heb jij de kans om dat wat jij het beste kan, elke dag te doen? De kans bestaat dat je dat niet doet, en daarmee worden natuurlijke talenten jammer genoeg niet benut. Tom Rath helpt je met dit boek jouw sterke punten te ontdekken én benutten.

Frank Weijers

Now we’re talking!

Waar het boek Deep Democracy van Jitske Kramer de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal beschrijft vormt Now we’re talking! daarop een onmisbare aanvulling: een handzame, praktische gids voor iedereen die Deep Democracy actief toe wil passen.

Inge Nuijten

Dienend-leiderschap

Wil je met meer plezier en gemak echt het verschil maken? Slopende vergaderingen, eilandjes en wantrouwen achter je laten? Eigenaarschap, samenwerking en innovatie de norm maken? En dat terwijl je zelf meer energie, rust en tijd krijgt? Dat kan! Onderbouwd en persoonlijk ontdek je in dit boek hoe je eenvoudig en doeltreffend 'lijderschap' achter je laat en van leiderschap een gewoonte maakt. - Dit boek stond in 2021 en 2022 samen 44 dagen op nr. 1 van de Managementboek Top 100.

Nader Rad

Agile Scrum Handboek

Dit boek is een eenvoudig te begrijpen handleiding voor iedereen die meer wil weten over de concepten van Agile en het Scrum framework. Je leert de achtergronden te begrijpen achter de verschillende aanpakken in plaats van alleen te leren wat de do’s en don’ts zijn. En je leert de diversiteit van de Agile concepten kennen in plaats van alleen de laatste trends.

Elke Wiss

Socrates op sneakers

'Socrates blijft ons boeien. Ook een moderne Socrates anno 2020 voorzien van sneakers. Met de kunst van het vragen stellen hebben we een liefde-haat-relatie: we weten dat we onszelf erin kunnen verbeteren maar tegelijkertijd zoeken we ingewikkeldere oplossingen. Elke Wiss heeft met Socrates op sneakers een prettig leesbaar boek geschreven waarin de lezer inzichten krijgt over ‘de vraag’ vanuit verschillende perspectieven.' - Peter de Roode in zijn recensie. - Dit boek is een Managementboek Evergreen en stond al 980 dagen in de Top 100.

Ninke van der Leck

5 Star Business - Verdien wat je waard bent

De realiteit van ondernemen is dat je vaak vastzit in een bedrijf dat je meer energie kost dan het oplevert. In dit boek ontdek je met Ninke van der Leck hoe van je bedrijf een 5 star business maakt en eindelijk de vrijheid en het inkomen creëert waarnaar je verlangt. - Dit boek stond in totaal 16 dagen op nr. 1 in de Managementboek Top 100.

Bert Hedeman, Roel Riepma

Projectmanagement op basis van ICB versie 4 - IPMA B, IPMA C, IPMA-D , IPMA PMO

Een échte evergreen, dit boek stond in totaal 1479 dagen in de Managementboek Top 100! Dit boek is bedoeld voor alle projectprofessionals zoals projectmanagers, teammanagers en PMO-medewerkers als ook voor al diegenen die projecten moeten aansturen, zoals opdrachtgevers en andere leden van de projectstuurgroep.

Linda Tonkes, Gert-Jan Vlasveld

CATS CM versie 4: Van werken aan contracten naar contracten die werken

Contractmanagement is het realiseren van de met het contract beoogde doelstellingen door tijdens de uitvoeringsfase van een contract, proactief invulling te geven aan alle contractueel vastgelegde verantwoordelijkheden, verplichtingen, procedures, afspraken, voorwaarden en tarieven, het management van de risico’s, het oplossen van alle onduidelijkheden, tegenstrijdigheden en hiaten en het verzorgen van de gewenste wijzigingen in het contract. CATS CM® biedt een methodische aanpak voor contractmanagement. - Een methode die aanslaat, het boek stond in totaal 453 dagen in de Managementboek Top 100.

Stephen Covey

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Dit boek is misschien wel dé klassieker onder de klassiekers. Het behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Stephen Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden