OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  1.207 resultaten
  preview
  Ondernemen
  7 februari 2024
  Monique Schuurmans
  3-4 minuten leestijd
  Vandaag verschijnt Echte ondernemers huilen (niet) van Monique Schuurmans. Een boek dat inzicht belooft in hoe jouw emoties invloed hebben op je gedrag en je keuzes als ondernemer. In haar preview vertelt Schuurmans over haar boek, en waarom emoties vaak de echte leider van jouw onderneming zijn. Zonder dat je het in de gaten hebt.
  boekenlijst
  Algemeen management
  6 februari 2024
  Managementboek Redactie
  Voor elke auteur is de kroon op het werk een andere. Het eerste exemplaar of een mooie recensie, een interview, een topnotering. Een droom voor velen blijft het winnen van een prijs; een beker, een beeldje, een geldbedrag. De erkenning, letterlijk onderscheiden worden, het ultieme doel.
  recensie
  Psychologie
  25 januari 2024
  Nick Janssen
  3-4 minuten leestijd
  Michaeleen Doucleffs Jagen, verzamelen, opvoeden biedt een frisse kijk op opvoeding en leiderschap, geïnspireerd door haar ervaringen als moeder en haar reizen naar culturen zoals de Maya's en Inuit met haar dochter Rosy.
  preview
  Psychologie
  25 januari 2024
  Michael Vlerick
  1-2 minuten leestijd
  Michael Vlerick schreef ‘Waarom we niet gelukkiger zijn - Van zelfzuchtige genen naar de kunst van een vrijer leven’. Het is een boek over hoe onze genetische programmering ons geluk soms in de weg staat. Het uitgangspunt: daar hoeven we ons niet bij neer te leggen. Ondanks onze genen, is geluk wel degelijk mogelijk. Vlerick vertelt erover in zijn preview.
  recensie
  Personeelsmanagement
  23 januari 2024
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
  De ondertitel van  ‘Als alle breinen werken’ is ‘Waarom ruimte voor neurodiversiteit goed is voor iedereen’. Nou, dat wil ik graag weten. Helemaal omdat auteur Saskia Schepers aangeeft dat neurodiverse teams tot wel 30% productiever zijn. En in dit prima boek maakt ze duidelijk hoe we te werk moeten gaan om dat te bereiken.
  achtergrond
  Coaching en trainen
  19 januari 2024
  Paul Groothengel
  11-16 minuten leestijd
  We hebben het razend druk, maar verspillen uren per dag aan zappen, swipen en scrollen. We klagen over drukte en hebben het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Had Seneca gelijk toen hij schreef dat een groot deel van ons leven verstrijkt met het doen van de verkeerde dingen? Het onderwerp is hotter dan ooit, blijkt uit recente managementliteratuur over hoe we (zouden moeten) omgaan met onze tijd. Wat kunnen we hiervan leren? Een rondgang.
  recensie
  Psychologie
  18 januari 2024
  Freija van Duijne
  5-7 minuten leestijd
  Bij bepalende momenten in ons leven denken we aan grote beslissingen. Daarbij zien we alle kleine beslissingen over het hoofd. Dagelijkse patronen die we vaak niet eens als beslissingen aanmerken kunnen enorme impact hebben op hoe we ons leven leiden, en hoe we er op het werk voor staan. 
  recensie
  Psychologie
  18 januari 2024
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  In de (psychische) hulpverlening groeit de populariteit van ACT. Tijd voor een boek dat deze therapievorm goed beschrijft. Gijs Jansen -de godfather van ACT in Nederland- brengt alle informatie samen in ‘Het ACT basisboek’.
  recensie
  Psychologie
  16 januari 2024
  2-3 minuten leestijd
  Het mooi uitgegeven boek ‘Iets met grenzen stellen’ van Iris Posthouwer is meer dan actueel. De tijdgeest maakt ons bewuster van grenzen. En met vallen en opstaan zijn we op zoek naar het hoe dan. Dit boek duikt dan ook op allerlei plekken op en is zelfs in stationskiosken te koop: er is letterlijk veel vraag naar!
  recensie
  Psychologie
  15 januari 2024
  Liesbeth Tettero
  3-4 minuten leestijd
  Of hij een nieuw basisboek wilde schrijven over ACT, Acceptance and Commitment Therapy, vroeg de uitgever. Gijs Jansen aarzelde even, hij had tenslotte al een groot aantal titels over zijn vakgebied - en passie - op zijn naam staan. Maar omdat er zo veel nieuws te melden was, heeft hij het toch gedaan. Het resultaat is ‘Het ACT basisboek’: een dikke pil over deze nieuwe, en naar zijn eigen zeggen revolutionaire therapievorm.
  recensie
  Psychologie
  12 januari 2024
  Andor de Rooy
  4-5 minuten leestijd
  Dit is geen gewone boekrecensie. En dat kan ook niet. Op een namiddag in september was ik in gesprek met Kasper Klaarenbeek. We hadden elkaar een tijd niet gezien en dat had een reden: Kasper is ziek, sterker nog, hij is ongeneeslijk ziek. Of zoals hij het zegt: ik ben de Sjaak. 
  recensie
  Psychologie
  10 januari 2024
  Eric van Arendonk
  1-2 minuten leestijd
  De bromvliegmethode is mij niet vreemd. Eerder las ik ‘Het bromvliegeffect’  van dezelfde auteurs. Dit nieuwe boek is een vervolg, waarin nu de methode uit de doeken wordt gedaan. De auteurs gaan in op de vraag hoe je deze vorm van gedragsverandering toepast in een organisatie. Soms subtiel en soms duidelijk zichtbaar. Dit alles met een duidelijk stappenplan.
  preview
  Psychologie
  4 januari 2024
  Nicolette Verheem
  4-5 minuten leestijd
  De Survivalgids voor burn-out - In zes stappen naar duurzaam herstel is een praktisch en diepgaand zelfhulpboek in het toegankelijke jasje van een survivalgids. De auteur - Nicolette Verheem - vertelt in haar preview waarom dat zo is.
  boekenlijst
  Algemeen management
  28 december 2023
  Managementboek Redactie
  Het is het einde van het jaar, tijd om lijstjes te delen, tijd om verkoopcijfers voor zich te laten spreken. Dit zijn de 25 bestverkochte boeken van 2023! De boeken die iedereen gelezen heeft en die je niet mag missen. Van leiderschap tot psychologie. Van personeelsmanagement tot projectmanagement.
  nieuws
  Economie
  22 december 2023
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: Milton Friedman - The last conservative en Same as Ever.
  achtergrond
  Persoonlijke effectiviteit
  21 december 2023
  Bertrand Weegenaar
  9-12 minuten leestijd
  Ik ben Bertrand. En ik lijd aan uitstelgedrag. Dit artikel is daar een voorbeeld van. Het onderwerp spookt al maanden door mijn hoofd. Na een hoop lezen en studeren in het voorjaar moest de grootste schrijfslag in augustus plaats gaan vinden. En toen in september. Ik vroeg en kreeg nog één nummer uitstel en …
  preview
  Psychologie
  21 december 2023
  Selini Roozen-Vlachos
  3-4 minuten leestijd
  Romantische avances van je aantrekkelijke dokter klinken als een plot uit een opwindende roman. Maar in werkelijkheid duidt dit vaak op seksueel grensoverschrijdend gedrag van de zorgprofessional. Het is verboden om te daten of seksueel contact te hebben met patiënten, omdat dit vaak schadelijk is voor de patiënt, ook al lijkt het contact aanvankelijk onschuldig. 
  Interview
  Persoonlijke effectiviteit
  20 december 2023
  Kim Buitenhuis
  9-13 minuten leestijd
  Aan de hand van zeven praktische stappen leert psycholoog en emeritus hoogleraar Roel Verheul je in zijn nieuwste boek alles over veranderen. Het is een kwestie van willen, kunnen en doen. Verheul: ‘Als het misgaat bij het willen of kunnen, dan zijn veranderprocessen vaak veel complexer dan als het alleen maar aan het doen ligt.’ En dat geldt zowel op individueel, als op organisatieniveau.
  podcast
  Psychologie
  14 december 2023
  Linda Guijt
  1-2 minuten leestijd
  Hoewel we graag denken dat onze perceptie een reflectie is van de realiteit, is onze realiteit in werkelijkheid een reflectie van onze perceptie. Het zijn niet de gebeurtenissen zelf die bepalen hoe we met een situatie omgaan, maar onze perceptie ervan. En die perceptie is onvoorspelbaar en subjectief. Linda Guijt schreef het boek ‘Perceptie’ en neemt ons in deze aflevering van de Boekenpraktijk mee in haar wonderlijke wereld.
  Interview
  Psychologie
  13 december 2023
  Hans van der Klis
  6-8 minuten leestijd
  In zijn boek ‘Slachtoffers bestaan niet’ beschrijft gedragstrainer en coach Dennis de Getrouwe hoe hij mensen helpt uit hun slachtofferrol te kruipen. ‘Wat mij heeft geholpen, is de acceptatie dat discriminatie en racisme niet weggaan’, zegt hij. ‘Ik heb geaccepteerd dat onrecht bij het leven hoort.’

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden