OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  1.061 resultaten
  Interview
  Psychologie
  25 januari 2023
  Peter Spijker
  9-13 minuten leestijd
  Als je doet wat je altijd deed… Het veranderen van gedrag is moeilijk. In ‘Duwtje in de juiste richting’ leggen gedragsveranderaars Joyce Croonen en Liza Luesink uit hoe je mensen in beweging krijgt. Hoe je een duwtje geeft, waarbij je rekening houdt met automatisch en irrationeel gedrag. Een aanpak die is gebleken dan de gewoonte om ons te overladen met informatie. Ons brein kan dat niet aan en dus blijven we doen wat we doen.
  recensie
  Psychologie
  23 januari 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Het boek ‘Hoe verander je een mening?’ is precies wat we in deze tijd van polarisatie nodig hebben. David McRaney neemt ons mee in de vraag hoe we de mening van anderen (en van onszelf) kunnen veranderen. Een absolute topper!
  recensie
  Psychologie
  19 januari 2023
  Freija van Duijne
  3-4 minuten leestijd
  Waarom praten we eigenlijk zo weinig met onbekenden? Journalist Joe Keohane vroeg zich af wat er zou gebeuren als we meer met vreemden zouden praten. Een wereld ging voor hem open. Gesprekken met vreemden leiden tot werkelijke vreugde, diepgang en verbondenheid. Daar wordt de wereld mooier van. Hij schreef er een boek over: ‘De kracht van onbekenden’.
  video
  Psychologie
  18 januari 2023
  Astrid Groenewegen
  Marketeers, beleidsmakers, HR-professionals, managers – en jij waarschijnlijk ook. Bijna allemaal zijn we bezig met de vraag hoe we het gedrag van mensen kunnen beïnvloeden. Eén ding is duidelijk: gedragsverandering is knap lastig. Hoe komt dat? En hoe krijg je het dan wél voor elkaar? Astrid Groenewegen schreef er een praktisch boek over: De kunst van gedrag ontwerpen. In deze video geeft ze alvast een aantal principes uit haar boek waar je meteen mee aan de slag kunt.
  recensie
  Organisatiekunde
  13 januari 2023
  Bert Peene
  4-5 minuten leestijd
  Als iets de actualiteit van ‘goed gedrag op de werkvloer’ onderstreept, dan zijn het wel de verfoeilijke toestanden die jarenlang het werken bij DWDD blijken te hebben gekenmerkt. Pesterijen, vernederingen: het leek allemaal heel normaal. Dat hoort er nu eenmaal bij als je dagelijks onder grote druk werkt. Zo heette het destijds en wie goed luistert, hoort dat sommige betrokkenen nog steeds zeggen. Al klinkt het intussen wat minder overtuigd.
  recensie
  Psychologie
  12 januari 2023
  Ineke Peters
  3-4 minuten leestijd
  Voormalig psychiater Bram Bakker heeft een nieuwe missie. Hij wil mensen helpen in het herstellen van de verbinding met zichzelf. Daarbij speelt niet de geest (de wil), maar het lichaam (het gevoel) de hoofdrol.
  recensie
  Psychologie
  11 januari 2023
  Bert Peene
  4-6 minuten leestijd
  Niet alleen de onderwijsvakbonden maakten korte metten met het plan van minister Wiersma om een bonus te geven aan leerkrachten die hun contract willen uitbreiden. Wie ‘De kunst van gedrag ontwerpen’ van Astrid Groenewegen gelezen had, was vast ook al tot de conclusie gekomen dat het hele idee weliswaar goedbedoeld, maar feitelijk volstrekt zinloos was. 
  recensie
  Marketing
  9 januari 2023
  Dymph Neeteson
  2-3 minuten leestijd
  Enthousiaste reacties over ‘Schrijven voor het brein’ gelezen op LinkedIn, dus ik was reuze benieuwd. Ik heb snel het boek aangevraagd en handenwrijvend zitten wachten tot het bezorgd werd. De titel alleen al klinkt uitnodigend.
  column
  Psychologie
  9 januari 2023
  Ben Tiggelaar
  2-3 minuten leestijd
  Ben jij ook intelligenter, vriendelijker en eerlijker dan gemiddeld? Dan ben je niet de enige. Een ruime meerderheid van de mensheid ziet zichzelf zo. Best wel grappig. Psychologen noemen dit het ‘better than average effect’.
  video
  Psychologie
  6 januari 2023
  Christianne Vink
  Hoe kun je slim omgaan met de stress van deadlines? Hoe zorg je dat je focus krijgt en niet steeds afgeleid raakt? Hoe overleef je de kantoorjungle? En vooral ook: hoe houd je plezier in je werk en de rest van je leven? Als je jezelf wel eens hebt afgevraagd: ‘Waarom heb ik geen gebruiksaanwijzing gekregen bij mezelf?!’, dan is dit boek, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange praktijkervaring, iets voor jou. In de Bookchat vertelt auteur Christianne Vink over haar missie.
  recensie
  Psychologie
  4 januari 2023
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  ‘In de ban van burn-out’ van Christiaan Vinkers is een boek vol overzicht, inzicht en nuance. Het is bovenal goed gefundeerd: de literatuurlijst is 40 pagina's. Wat mij betreft is het een standaardwerk over dit onderwerp.
  recensie
  Marketing
  3 januari 2023
  Annemarie Smits
  4-5 minuten leestijd
  ‘Schrijven voor het brein’ gaat over het schrijven van teksten zoals webpagina’s, blogs, nieuwsbrieven en e-mailings met als doel de lezer in actie te brengen. Anders dan bij het schrijven van artikelen en boeken zit de lezer niet te wachten op jouw tekst. Een goed naslagwerk, met veel praktische tips die je meteen kunt toepassen.
  recensie
  Psychologie
  2 januari 2023
  Hans de Witte-van Mierle
  3-4 minuten leestijd
  Met ‘Waarom succes een kwestie van geluk is’ bestrijdt Huub Buijssen de aanname dat succes vooral aan jezelf ligt. Hij doet hierbij recht aan de realiteit, die vol toeval zit - zowel geluk als pech. Een verhelderend en strijdbaar boek.
  Interview
  Organisatiekunde
  30 december 2022
  Bert Peene
  7-10 minuten leestijd
  Integriteit is voor de meeste organisaties een belangrijk thema geworden. Goed gedrag wordt beloond, fout gedrag genadeloos afgestraft. Door alle belangrijke stakeholders. Maar goed gedrag laten zien is vaak zo eenvoudig nog niet. De wil is wel aanwezig, maar de omstandigheden werken tegen. In ‘De voorbeeldige organisatie’ laten Naomi Ellemers en Dick de Gilder zien waarom het mis gaat en hoe het anders kan.
  recensie
  Psychologie
  28 december 2022
  Elly Stroo Cloeck
  3-5 minuten leestijd
  Om als individu, bedrijf én samenleving te kunnen functioneren zijn frames nodig: manieren om naar de wereld te kijken. Maar, zo betogen Kenneth Cukier e.a in ‘Framers’, steeds hetzelfde frame gebruiken beperkt je. Dit interessante boek gaat daarom in op allerlei manieren om je frame aan te passen en zelfs een heel nieuw frame te gebruiken. En als je denkt dat dat niet kan …. Dan zit je vast in een frame.
  recensie
  Psychologie
  27 december 2022
  Judith Niekel-Sjoerds
  1-2 minuten leestijd
  Wil je in 2023 je wat meer bezinnen over wat waardevol voor jou in het leven is en meer geluksmomentjes pakken? Dan geeft de scheurkalender ‘Een jaar vol geluk – een tip voor elke dag’ van Leo Bormans veel leuke dagelijkse nadenkertjes en opdrachtjes. 
  preview
  Psychologie
  23 december 2022
  Margriet Sitskoorn
  2-3 minuten leestijd
  'Tijd tekort | tijd genoeg' is het nieuwe boek van Margriet Sitskoorn. Ze belooft verhelderende inzichten en praktische tips die je leven gelukkiger en gezonder kunnen maken. In haar preview vertelt ze meer over het boek.
  preview
  Psychologie
  19 december 2022
  Christianne Vink
  2-3 minuten leestijd
  Deze preview begint niet goed. Ik vrees dat ik je ga teleurstellen… Had ik maar een rijtje tips, ‘7 stappen naar een efficiënter leven’, ‘meer geluk en minder stress’… Kon ik maar zeggen: ‘Bye Bye burn-out!’… Maar helaas pindakaas. Ik vind het zelf soms ook stiekem een beetje jammer, maar ik ben geen goeroe die je vertelt hoe jij in no-time je volledige potentieel verzilvert.  
  interview
  Psychologie
  13 december 2022
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Gedrag sturen kan veel effectiever dan nu vaak het geval is. Astrid Groenewegen en haar man Tom De Bruyne ontwikkelden elf jaar geleden met behulp van design thinking een methode om het menselijk gedrag te veranderen. Groenewegen heeft de methode nu in een boek beschreven: ‘De kunst van gedrag ontwerpen’. ‘Dit is geen onschuldige toolbox, er zijn ook gevaren aan verbonden.’
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  6 december 2022
  Danny Mullenders
  3-4 minuten leestijd
  Er is een aantal manieren om mensen over te halen tot ander gedrag. Zo kun je iemand exact uitleggen wat er moet gebeuren. Of zelf het goede voorbeeld geven. Ook kun je de achterliggende rationale toelichten, zodat mensen hun gedrag in een breder kader kunnen plaatsen. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden