OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Projectmanagement

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Projectmanagement

  Hier vindt u artikelen rond boeken over projecten en projectmanagement. Van PRINCE2 tot Agile en Scrum. Alles voor projectmanagers en projectteams.
  266 resultaten
  recensie
  Projectmanagement
  22 september 2023
  Henny Portman
  4-5 minuten leestijd
  In de woorden van de 4 auteurs Nicoline Mulder, Kjell van der Giessen, Natascha Leeuwenkuijl en Ed van der Tak is ‘Projectmanagement voor hoger onderwijs – een praktische aanpak voor complexe projecten’ het nieuwe werk op het gebied van realistisch projectmanagement. Dat klinkt veelbelovend, Ik ben benieuwd.
  preview
  Projectmanagement
  19 september 2023
  Bert van Dijk
  1-2 minuten leestijd
  In ‘Het kan wel’ beschrijft Bert van Dijk wat er mis gaat bij overheidsprojecten, en hoe het beter kan. Met tal van praktijkvoorbeelden van concrete projectversnellingen bij woningbouw, energie, dijkversterking en infrastructuur. In zijn preview vertelt Van Dijk over zijn boek en methode.
  preview
  Projectmanagement
  19 september 2023
  Dion Kotteman
  1-2 minuten leestijd
  Als je opschrijft dat De Meeste Mensen Deugen, trek je een groot lezerspubliek. Dat leest namelijk wel zo prettig. Te midden van alle ellende die ons omringt, is het fijn te vernemen dat we nog zo slecht niet zijn. We helpen elkaar graag in oorlog en in vrede, zo is de veelgelezen boodschap. 
  recensie
  Projectmanagement
  6 september 2023
  Jan Hoogstra
  3-5 minuten leestijd
  Veel (IT-) projecten slagen niet, dat is helaas een feit. De vraag is hoe dat komt. Er is in de literatuur over projectmanagement al het een en ander over geschreven, weerstand. Maar sabotage? Het project doelbewust niet succesvol laten zijn? Net als Kotteman en Gietema denk ik dat het vaker voorkomt dan we denken. Nu is er zelfs door hen een handboek over geschreven ‘De projectsaboteur, het geheime handboek voor de projectsaboteur’. Enerzijds ludiek, anderzijds erg confronterend …
  preview
  Projectmanagement
  24 augustus 2023
  2-3 minuten leestijd
  Het is een bekend fenomeen: projecten slagen vaker niet dan wel. Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland vele miljarden verloren gaan aan projectfalen. Projecten zijn niet op tijd, niet binnen budget en leveren niet wat is beloofd.
  recensie
  Projectmanagement
  28 juni 2023
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  In ‘Het kan wel’ stelt Bert van Dijk dat bij overheidsprojecten een slechte informatiehuishouding voor stroperigheid en onnodige complexiteit zorgt. Vertrouwen ontstaat als er duidelijkheid is over de te nemen stappen, over het proces en als alle betrokkenen zich aan afspraken houden. En mensen kun je alleen goed betrekken als ze toegang hebben tot de relevante informatie. Informatie die niet in lijvige rapporten wordt gepresenteerd, maar in scenario’s, heldere tekeningen, simulaties, kaarten, e.d.
  recensie
  Projectmanagement
  16 juni 2023
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  De term Super in de titel Super Product Owner staat voor 'Samen Uitstekende Producten Écht Realiseren'. De beoogde lezer is de Product Owner. Om misverstanden te voorkomen, hij is niet de opdrachtgever en niet de projectleider. Al lezend wordt duidelijk dat de Product Eigenaar er de hele week mee bezig is en zich maar op één project tegelijk richt.
  recensie
  Projectmanagement
  5 juni 2023
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  ‘De super product owner – Van projecten doen naar producten maken’ door Bas van Amersfoort is de toelichting op de 34 kaarten van ‘Het wiel van de product owner’.
  recensie
  Projectmanagement
  1 juni 2023
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  If your organization is positioned at the plan-based portfolio management side, Ross Garland and Adrian Morey's Project, Programme and Portfolio Governance (P3G)is definitely a must read.
  recensie
  IT-management / ICT
  10 mei 2023
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  Practical product management for product owners van Chris Lukassen en Robbin Schuurman is een geweldig boek voor product managers of product owners, schrijft Henny Portman in deze engelstalige recensie van het boek. 
  boekenlijst
  Algemeen management
  31 januari 2023
  Managementboek Redactie
  In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen. Sinds augustus bekijkt en leest de jury de oogst van 2022. Op zoek naar de boeken met inhoud: geen sterke, maar goede verhalen. Geen fabeltjes, geen mythes. Maar een theorie die de praktijk recht doet. Goed verwoord en aantrekkelijk vormgegeven.
  Interview
  IT-management / ICT
  23 januari 2023
  Peter Streefkerk
  7-10 minuten leestijd
  Het vak contractmanagement zal niet bij iedereen bekend zijn of direct spannende associaties oproepen. Toch speelt het onderwerp bij ieder bedrijf of organisatie een belangrijke rol, want niemand kan het tenslotte alleen. Om meer duidelijkheid krijgen over contractmanagement vroegen we Linda Tonkes, naast Gert-Jan Vlasveld auteur van het boek ‘Cats CM - versie 4’, om een toelichting.
  boekenlijst
  Communicatie en media
  29 december 2022
  Managementboek Redactie
  Aan het einde van het jaar is het moment aangebroken om terug te kijken. We zetten de 25 bestverkochte boeken van 2023 hier op een rij. Dit zijn de boeken die iedereen gelezen heeft en die je niet mag missen.
  boekenlijst
  Communicatie en media
  8 december 2022
  Managementboek Redactie
  In 2022 stonden er 22 verschillende boeken op de nummer 1 positie van de Managementboek Top 100. Maar welke boeken deden het het beste over het jaar? Hieronder presenteren wij de 10 bestverkochte boeken van 2022.
  video
  Projectmanagement
  19 juli 2022
  Henny van Silfhout
  Werk jij aan een complex project dat weinig resultaat boekt of zelfs vastzit? Met Scrum en Agile kun je er tóch beweging in krijgen! Als Product Owner geef jij hieraan richting. Maar dan moet je wel weten hoe je dat kunt doen. In de Bookchat vertellen makers Henny van Silfhout en Bas van Amersfoort hoe hun inspirerende kaarten Product Owners en projectleiders helpen bij het creëren van oplossingen waar klanten, stakeholders en de organisaties écht op zitten te wachten.
  recensie
  IT-management / ICT
  4 juli 2022
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  The professional agile leader – The leader’s journey toward growing mature agile teams and organizations by Ron Eringa, Kurt Bittner and Laurens Bonnema provides a detailed understanding of the leader’s role in an agile transformation.
  preview
  IT-management / ICT
  14 juni 2022
  Ron Eringa
  3-4 minuten leestijd
  De meeste organisaties slagen er echter niet in om de volle potentie van agile werken te benutten, omdat cultuur en leiderschap vaak in de weg zitten. Hoe ziet die grote leider er dan uit die zijn organisatie naar het volgende niveau brengt? Of bestaat deze niet? We schreven dit boek vooral om onze leiderschap ervaringen in agile organisaties te delen. Welke aanpak werkt wel, maar vooral ook: wat werkt er niet?
  preview
  Projectmanagement
  11 april 2022
  Henny van Silfhout
  3-4 minuten leestijd
  De kaarten in ‘Het Wiel van de Product Owner’ helpen Product Owners en projectleiders bij het creëren van oplossingen waar klanten, stakeholders en de organisaties écht op zitten te wachten. De auteurs vertellen in dit artikel over hun methode.
  recensie
  IT-management / ICT
  30 november 2021
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  Clean agile, geschreven door Robert C. Martin, is een boek voor ontwikkelaars en niet-ontwikkelaars. In dit boek gaat de schrijver terug naar de basis van agile. Agile is een kleine discipline die kleine teams helpt bij het managen van kleine projecten met enorme implicaties, omdat elk groot project uit vele kleine projecten bestaat.
  recensie
  Projectmanagement
  25 oktober 2021
  Rudy Kor
  3-4 minuten leestijd
  Volgens Ed Schouten zijn de theorieën uit zijn boek direct toepasbaar, ‘of je nu projectleider, projectmanager, product owner, scrum master, opdrachtgever, projectondersteuner of programmamanager bent’. Het vierhonderd pagina’s tellende boek bestaat uit vier delen die worden voorafgegaan door twee korte inleidende hoofdstukken. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden