OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Non-profit

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Non-profit

  Podcasts op Managementboek.
  462 resultaten
  preview
  Non-profit
  20 september 2023
  Peter Geelen
  3-4 minuten leestijd
  Organisaties beter laten samenwerken vanuit het perspectief van de klant. Op die manier geloven wij dat organisaties de meeste waarde creëren, voor hun klanten én voor zichzelf. Doen organisaties dat dan niet? Het zwart-witte antwoord is ‘nee’, of wat genuanceerder ‘nog niet voldoende’.
  recensie
  Non-profit
  14 augustus 2023
  Christel Deckers
  1-2 minuten leestijd
  ‘De twijfelende toezichthouder’ heeft te veel auteurs om op te noemen. Vele toezichthouders hebben hun visie gedeeld met Niels van Tent: die de redactie van dit boek verzorgde. Van Tent is partner bij Ebbinge en toezichthouder in de zorg en het speciaal onderwijs.
  podcast
  Mens en maatschappij
  20 juli 2023
  Marije van den Berg
  2-3 minuten leestijd
  We tellen duizenden beleidsmakers, miljoenen uren aan vergaderingen, fondsen met miljarden erin en geen gebrek aan goede bedoelingen. En toch gaat het schrikbarend vaak mis. In De beleidsbubbel beschrijft Marije van den Berg haar missie met dit boek: ‘Ik wil je helpen om een kijk op de overheid te ontwikkelen die verandering onvermijdelijk maakt, maar je tegelijk wat vaste grond onder de voeten geeft om die verandering aan te gaan.’ 
  preview
  Non-profit
  19 juli 2023
  2-3 minuten leestijd
  Hoe voorkom je dat er niemand komt opdagen tijdens een bijeenkomst? Of dat de zaal juist uit z’n voegen barst? Wanneer is participatie eigenlijk verplicht en wat moet je dan minimaal doen? Wanneer is participatie goed genoeg? Het ‘Handboek bewonersparticipatie’ van Saskia Fokkema en Suzanne Swart-Beekhuis geeft de antwoorden. Een preview.
  recensie
  Mens en maatschappij
  18 juli 2023
  Paul Misdorp
  3-5 minuten leestijd
  In 2020 schreef Marije van den Berg ‘STOP; stopstrategie voor organisaties’. Daarin pleitte zij voor het stoppen met wat al te vanzelfsprekend is, omdat dat schadelijk is voor mens en organisatie. Nu drie jaar later gaat het in haar boek ‘De beleidsbubbel’ niet om het doorbreken van routines, want – zo zegt zij – routines zijn onderdeel van ambachtelijk werk.
  recensie
  Mens en maatschappij
  7 juli 2023
  Annemarie Smits
  4-5 minuten leestijd
  In ‘De beleidsbubbel’ schrijft Marije van den Berg een boek als medicijn tegen cynisme, voor iedereen die het gat tussen gemeenschap en politiek wil dichten en ernaar snakt kwaliteit te leveren in onze gemeenschap. Zelf werkzaam bij een uitvoeringsorganisatie van de rijksoverheid, voelde ik me direct aangesproken. Het werk moet beter en vanaf een andere plek.
  recensie
  Mens en maatschappij
  13 juni 2023
  Martin van Staveren
  3-4 minuten leestijd
  Een knalroze omslag, een ballon op de voorkant en ‘De Beleidsbubbel’ als titel. Dit nieuwe boek valt op, zonder maar een bladzijde gelezen te hebben. Dat moet ook. Want ondanks duizenden beleidsmakers, miljoenen uren aan vergaderingen en miljarden euro’s in fondsen sneuvelt goedbedoeld overheidsbeleid nogal eens. Met als gevolg? Nog meer beleid, als vermeende oplossing. 
  recensie
  Mens en maatschappij
  6 juni 2023
  Liesbeth Tettero
  3-4 minuten leestijd
  ‘Ik zit hier een boek te schrijven met een koptelefoon op en denk daarmee de overheid te kunnen veranderen. Hoe haal ik het in mijn hoofd?’ ... Onderzoeker en adviseur Marije van den Berg constateerde net als vele anderen dat het openbaar bestuur niet werkt zoals het zou moeten werken. Er is te veel beleid waar niets van terecht komt. 
  recensie
  Non-profit
  17 april 2023
  Ineke Peters
  4-6 minuten leestijd
  Longarts Sander de Hosson is een man met een missie. Hij vindt dat we spectaculair slecht zijn voorbereid op de dood, terwijl doodgaan onderdeel van ons bestaan hoort te zijn. Daarom schreef hij met journalist Els Quaegebeur ‘Leven toevoegen aan de dagen’. Geen vakliteratuur voor zorgverleners, maar bestemd ‘Voor iedereen die doodgaat’ zoals het motto voorin luidt. Het boek is een aanrader.
  recensie
  Non-profit
  7 april 2023
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
  Biases, of vooroordelen, kennen we inmiddels allemaal wel. Daniel Kahneman schreef daar de bestseller ‘Ons feilbare denken’ over. In 2021 bundelde hij de krachten met bias-experts Cass R. Sunstein (co-auteur van Nudge) en Olivier Sibony om een ander fenomeen te belichten: ruis (noise). Ik leerde dat ruis nog erger is dan bias want het is méér aanwezig maar minder opvallend.
  boekenlijst
  Algemeen management
  10 maart 2023
  Managementboek Redactie
  Jaarlijks kies de Orde van organisatiekundigen en - adviseurs (Ooa) het Boek van het Jaar. Doordat er minder boeken verschenen is de shortlist een Top 8 in plaats van een Top 10 geworden.
  boekenlijst
  Algemeen management
  31 januari 2023
  Managementboek Redactie
  In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen. Sinds augustus bekijkt en leest de jury de oogst van 2022. Op zoek naar de boeken met inhoud: geen sterke, maar goede verhalen. Geen fabeltjes, geen mythes. Maar een theorie die de praktijk recht doet. Goed verwoord en aantrekkelijk vormgegeven.
  recensie
  Non-profit
  4 oktober 2022
  Simone Blokhuis
  3-4 minuten leestijd
   ‘Social Service Design’ van Boudewijn Bugter sluit goed aan bij de tijd waarin we leven. Denk alleen al aan de toeslagenaffaire, de stikstofproblematiek, het tekort aan woningen en de uitzichtloosheid voor asielzoekers. Een nieuwe aanpak voor grote maatschappelijke issues is broodnodig.
  video
  Non-profit
  27 september 2022
  Boudewijn Bugter
  Als professional in een publieke organisatie heb je het niet makkelijk. Aan jou de taak om te zoeken naar een nieuwe balans tussen welzijn, welvaart en welbevinden. Steeds meer sociale vraagstukken schreeuwen om antwoord, maar je vertrouwde denk- en werkwijzen leiden niet tot oplossingen. In de Bookchat vertelt auteur Boudewijn Bugter over de 3 competenties die je helpen lastige vraagstukken te tackelen.
  recensie
  Non-profit
  23 september 2022
  Bert Peene
  4-6 minuten leestijd
  De overheid moet in haar handelen de mens weer vooropstellen. Daartoe moet de publieke professional doorgroeien van ‘waakzame wachter van de procespolitie’ naar ‘social service designer’. Dat is de kern van een boek over hoe een ontwerpende manier van kijken, denken en werken de menselijke maat terug kan brengen in de publieke sector. Dat wil zeggen: beleid, interventies en diensten ontwerpen die voor iedereen werken.
  recensie
  Mens en maatschappij
  14 september 2022
  Sjors van Leeuwen
  3-4 minuten leestijd
  De (semi-)publieke sector ligt de laatste jaren steeds vaker onder vuur. Denk aan de stroom van missers, affaires en fraudes bij overheidsdiensten en uitvoeringsorganisaties. Om de boel draaiende te houden worden in grote getale externe experts ingehuurd omdat men zelf de kennis en kunde niet meer in huis heeft. Het gevolg is ‘De Tirannie van Experts’, zoals we lezen in het gelijknamige boek. 
  Interview
  Non-profit
  14 september 2022
  Bert Peene
  7-10 minuten leestijd
  Publieke organisaties blijven steeds vaker het antwoord schuldig op de vraagstukken die onze tijd en samenleving kenmerken. Het gevolg is een mismatch tussen wat mensen nodig hebben en wat deze organisaties kunnen bieden. De menselijke maat is zoek. Het kan ook anders en daarin speelt de publieke professional een cruciale rol. Daarvoor is het echter belangrijk dat deze anders leert kijken, denken en werken. 
  recensie
  Non-profit
  19 augustus 2022
  Erik Bouwer
  3-4 minuten leestijd
  Boudewijn Bugter, auteur van ‘Social Service Design - Anders kijken, denken en werken in publieke dienstverlening’– maakt zich zorgen. Het broeit en borrelt immers in de samenleving – huisvesting, armoede, sociale verhoudingen, democratie en uiteraard de klimaatcrisis. 
  recensie
  Non-profit
  3 augustus 2022
  Pierre de Winter
  3-4 minuten leestijd
  In het boek ‘Heel de zorg - Routes naar duurzamer, gezonder en beter’ van Joost Bijlsma en Cathy van Beek komen zoveel zorgverduurzamende praktische en pragmatische idealisten aan het woord, dat het vanzelf inspirerend wordt.
  preview
  Non-profit
  30 juni 2022
  Boudewijn Bugter
  2-3 minuten leestijd
  Werk jij bij een publieke organisatie? Dan ben jij Neerlands hoop in bange dagen. Jij kunt uitvoerbaar beleid maken, dat ervan uitgaat dat mensen regels niet altijd kennen en ‘kunnen’. Jij kunt mensen zien en ervoor zorgen dat zij zich gezien voelen. Jij kunt systemen menselijker maken. En jij kunt een nieuwe balans vinden tussen welzijn, welvaart en welbevinden. Kortom: jij kunt de verandering brengen die nodig is. Maar daarvoor moet je zelf óók een verandering doormaken. Dit boek helpt daarbij. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden