OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Juridisch

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Juridisch

  Hier vindt u artikelen rond boeken over juridische onderwerpen. Van auteursrecht tot ontslagrecht. Alles over juridische onderwerpen die niet-juridische professionals raken.
  76 resultaten
  preview
  Juridisch
  19 december 2023
  Semiha Denktaş
  2-3 minuten leestijd
  In het huidige dynamische organisatielandschap vertaalt het streven naar een divers personeelsbestand zich niet automatisch in een inclusieve werkplek. In ‘Van woorden naar daden’ van het Inclusion, Diversity, Equity & Access (IDEA) Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam, duiken de auteurs in de nuances van het creëren van een inclusieve omgeving.
  recensie
  Juridisch
  18 december 2023
  Elly Stroo Cloeck
  3-4 minuten leestijd
  Leonie van der Grinten geeft met ‘Meester Leonie’ een goed beeld van haar leven als strafrechtadvocaat. Het bestaat uit een serie blogs die ingaan op enkele van haar ‘zaken’ of juist uitleg geven bij inhoudelijke aspecten van de rechtsspraak. Uiterst toegankelijk, en dat is ook haar missie. Wat mij betreft is die missie geslaagd.
  boekenlijst
  Algemeen management
  31 januari 2023
  Managementboek Redactie
  In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen. Sinds augustus bekijkt en leest de jury de oogst van 2022. Op zoek naar de boeken met inhoud: geen sterke, maar goede verhalen. Geen fabeltjes, geen mythes. Maar een theorie die de praktijk recht doet. Goed verwoord en aantrekkelijk vormgegeven.
  recensie
  Juridisch
  13 augustus 2021
  Peter Streefkerk
  4-6 minuten leestijd
  Contracten worden vaak een ‘noodzakelijk kwaad’ genoemd. Iets wat je niet kunt vermijden, maar door het gebruik van het woord ‘kwaad’ in de uitdrukking krijgt het opstellen van contracten een negatieve klank.
  preview
  Juridisch
  3 juni 2021
  Heidi Klijsen
  3-4 minuten leestijd
  Moet je op je hoede zijn als je partner je ineens schatteke gaat noemen? Kom je als alimentatieveteraan ooit nog van je alimentatie af? Hoe blijf je uit de loopgraven van een financiële vechtscheiding? Je leest het in Voorkom ruzie in bed.
  recensie
  Juridisch
  9 september 2020
  Paul Misdorp
  4-6 minuten leestijd
  De jarenlange ervaring van Roel Bekker als topmanager bij de Rijksoverheid en als consultant van diezelfde overheid is uitgemond in een kloek boek over wat er mis gaat bij de overheid: Dat had niet zo gemoeten!
  recensie
  Inkoop en logistiek
  28 mei 2020
  Peter Streefkerk
  4-5 minuten leestijd
  Benieuwd naar alles wat je als leverancier en direct betrokkene bij aanbesteden al wilde weten over aanbestedingen, maar nooit durfde te vragen? Dan is de laatste versie van het Handboek inschrijven op aanbestedingen van Octavia Siertsema een boek voor u!
  recensie
  Juridisch
  27 maart 2020
  Mourik Mourik
  1-2 minuten leestijd
  Na de verrassende Provinciale verkiezingen met de hoogste opkomst in 30 jaar en meerdere Provinciehuizen als toneel van boerenopstanden, staat de Provincie als politiek orgaan weer (wat meer) in de spotlights.
  recensie
  Juridisch
  27 januari 2020
  Christel Deckers
  2-3 minuten leestijd
  Dit is alweer de 9e editie van het Jaarboek Corporate Governance onder redactie van onder meer professor doctor Mijntje Lückerath-Rovers. Er zijn wijzigingen in de samenstelling van de redactie, maar de expertises blijven steeds vertegenwoordigd.
  recensie
  Internet en social media
  7 januari 2020
  Jeanine Dijkhuis
  3-4 minuten leestijd
  Voorwaarden, contracten, aansprakelijkheid, licenties; marketeers zijn er over het algemeen niet echt dol op. Nauwelijks bekomen van de AVG wetgeving en bijbehorende processen, is er overgegaan tot de orde van de marketingdag.
  recensie
  Juridisch
  8 november 2019
  Freija Rappoldt
  2-3 minuten leestijd
  De grootste wetswijziging in de afgelopen decennia komt eraan, de Omgevingswet. Er wordt wel gezegd dat het slagen van de wet voor 80% afhankelijk is van de cultuur en maar voor 20% van de regels.
  preview
  Internet en social media
  12 september 2019
  Charlotte Meindersma
  3-4 minuten leestijd
  We zijn continu bezig met content. Op ons werk en voor onze onderneming en privé. Het is heel fijn dat we zo makkelijk content kunnen maken, delen en consumeren, maar daarmee is het ook makkelijker om de fout in te gaan. Het aantal rechtszaken over inbreuken op auteursrecht en ongewenste publicaties groeit enorm. Maar het is te voorkomen. Daar gaat #contentrecht over.
  preview
  Juridisch
  12 november 2018
  Octavia Siertsema
  2-3 minuten leestijd
  Wil je inschrijven op een aanbesteding, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is het Handboek inschrijven op aanbestedingen iets voor jou. Aanbestedingsspecialist Octavia Siertsema loodst je aan de hand van duidelijke vragen en antwoorden snel en eenvoudig door het aanbestedingsproces.
  interview
  Juridisch
  16 oktober 2018
  Lex van Almelo
  4-6 minuten leestijd
  In E-juridische dienstverlening geeft docente en lesprogrammamaker Sandra Lam een overzicht van hoe de sociaal-juridische dienstverlening digitaliseert en welke gevolgen dit heeft voor de cliënt. Hoewel het vooral een lesboek is, kunnen ook hbo-juristen, sociaal-juridische dienstverleners en hun werkveld baat hebben bij het boek. ‘Een aantal gemeenten gaat digitale aangifte van overlijden mogelijk maken, andere hebben daar ethisch moeite mee.’
  recensie
  Juridisch
  15 oktober 2018
  Christel Deckers
  1-2 minuten leestijd
  In vijftien hoofdstukken wordt in dit boek door evenzoveel experts de huidige situatie van corporate governance beschreven. Niet specifiek voor zorg of onderwijs maar in brede zin: van pensioenfonds tot grote bv’s.
  preview
  Juridisch
  3 oktober 2018
  Sandra Lam
  3-4 minuten leestijd
  Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws over de digitalisering van diensten door de overheid en andere instanties. 24/7 toegang tot verschillende juridische diensten heeft veel voordelen voor de burger.
  interview
  Juridisch
  12 februari 2018
  Lex van Almelo
  4-6 minuten leestijd
  ‘Organisaties verwachten steeds meer van juridische afdelingen, terwijl die nauwelijks meer middelen krijgen,’ zegt Ivar Timmer, senior onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. In Legal Management – realiseren van juridische kwaliteit beschrijft hij met lector Arnt Mein en andere auteurs voor welke uitdagingen juristen van bedrijven, overheden en advocatenkantoren staan en wat er van hen wordt verwacht. ‘Een moderne juridische professional moet meer hebben dan alleen juridische inhoud.’ 
  recensie
  Juridisch
  13 december 2017
  Michiel Scholten
  1-2 minuten leestijd
  De nieuwe privacywet gaat gemeengoed worden in 2018 en dat begin je al langzaam al te merken. Zowel in de media, als bij bedrijven als Google met hun privacy caravan, congressen, seminars maar ook tal van bedrijven die jou willen helpen met de AVG.
  recensie
  Juridisch
  6 december 2017
  Ruben van de Belt
  2-3 minuten leestijd
  De grootste wetswijziging in de geschiedenis. Een volledig nieuwe manier van werken. Aan superlatieven geen gebrek als het om de Omgevingswet gaat.
  nieuws
  Juridisch
  9 oktober 2017
  Ger Post
  1-2 minuten leestijd
  Intuïtie is misschien wel onze beste raadgever, zo stellen auteurs van nationale en internationale bestsellers als Het slimme onbewuste (Ap Dijksterhuis) en Intuïtie (Malcolm Gladwell). Wanneer er op de onderbuik wordt gekoerst, levert dat vaker goede beslissingen op en zelfs een betere wereld, zo is hun gedachte.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden