OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Boek van het jaar

    Rubriek

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    23 resultaten
    interview
    Algemeen management
    1 april 2010
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    De boeken op de shortlist ontliepen elkaar niet veel, zodat het lastig was een winnaar aan te wijzen, vertelde voorzitter Hans van der Loo bij de bekendmaking tijdens het Managementboekengala aan de vooravond van de Boekenweek. De jury koos uiteindelijk voor Inkoop – Een nieuw paradigma van Gerco Rietveld, een ‘stevig aangezet boek’ waarin de auteur betoogt dat inkoop meer aandacht verdient en een andere rol moet krijgen binnen organisaties.
    nieuws
    Algemeen management
    10 maart 2010
    Hans van der Klis
    2-3 minuten leestijd
    Inkoop - een nieuw paradigma is tijdens het Managementboekengala uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2010. Auteur Gerco Rietveld was al verrast dat hij met zijn boek de shortlist haalde. Hij voelt zich door de bekroning gesteund in zijn betoog dat inkoop meer interesse verdient van het algemene management.
    nieuws
    Algemeen management
    20 januari 2010
    Pierre Pieterse
    3-4 minuten leestijd
    De jury heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt om tot de uiteindelijke keuze voor het Managementboek van het Jaar te komen. Daarvoor zijn de boeken op de shortlist te divers. Een beredeneerde inventarisatie.
    nieuws
    Organisatiekunde
    6 januari 2010
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    De longlist is bekend. 49 boeken hebben de eerste horde genomen. Nog één horde, de shortlist, en de weg ligt open naar het Managementboek van het Jaar. Het is natuurlijk verleidelijk om nu al wat voorspellingen te doen, maar ook tamelijk zinloos. Het blijft een voorspelling, hoe beredeneerd dan ook. Beleggers weten hier inmiddels alles van! Wat zinvoller is het om dit jaar in boeken door te nemen. Wat valt op? Een korte impressie.
    nieuws
    Algemeen management
    27 maart 2009
    Pierre Pieterse
    1-2 minuten leestijd
    Het boek Veranderdiagnose van Rob van Es is verkozen tot Managementboek van het Jaar 2009. De jury maakte dit dinsdag 10 maart klokslag 21.20 bekend tijdens het drukbezochte Managementboekengala in De Rode Hoed te Amsterdam. De runner-ups waren achtereenvolgens (in willekeurige volgorde): De prooi van Jeroen Smit, Gepast en ongepast geld van Hans Ludo van Mierlo, Van unitmanagement naar multidimensionale organisaties, van Hans Strikwerda, Leiders van vandaag - lessen voor morgen van Harry Sonnenschein en Wouter Hart, en SUMMIT van Buck Jüch.
    recensie
    Algemeen management
    22 januari 2009
    Pierre Spaninks
    4-5 minuten leestijd
    Een expeditie naar de top van de Kilimanjaro vormde de aanleiding voor het boek Summit - een gids voor managers op weg naar de top. Daarin neemt bedrijfseconoom Buck Jüch de lezer mee op reis langs zes deelgebieden die volgens hem essentieel zijn voor succes, in welke onderneming dan ook: Strategie, Urgentie, Mensen, Middelen, Indicatoren, en Triomfen.
    recensie
    Leiderschap
    21 januari 2009
    Pierre Spaninks
    4-6 minuten leestijd
    Twee hoogopgeleide jonge dertigers botsen in leven en werk aan tegen de structuren die zijn opgebouwd door de generatie van hun ouders. Dat moet anders kunnen, maar hoe? Geïnspireerd door het idee van ‘Servant Leadership’ gaan Wouter Hart en Harry Sonnenschein op zoek naar alternatieven. In een serie van negen gesprekken met mannen die hun vaders hadden kunnen zijn.
    nieuws
    Algemeen management
    19 januari 2009
    Pierre Pieterse
    De jury van het Managementboek van het Jaar heeft zojuist bekend gemaakt welke zes boeken voor 2009 genomineerd zijn voor deze prestigieuze titel. Op 10 maart 2009 wordt de prijs uitgereikt tijdens het zesde Managementboekengala in De Rode Hoed te Amsterdam.
    interview
    Leiderschap
    16 januari 2009
    Pierre Spaninks
    5-7 minuten leestijd
    In hun boek Leiders van vandaag - lessen voor morgen gaan Wouter Hart (31) en Harry Sonnenschein (32) op zoek naar de leiderschapsstijl van de generatie van hun vaders, en daarmee naar die van hen zelf. Hoe vind je de juiste balans tussen jezelf en de manier waarop het leven zich aan je voordoet? ‘Als je weet dat je een keuze hebt, dan ben je al een heel eind.’
    recensie
    Algemeen management
    15 januari 2009
    Pierre de Winter
    3-4 minuten leestijd
    Het boek Summit. Een gids voor managers op weg naar de top van Buck Jüch is niet de eerste in zijn genre. Gelukkig heeft de auteur wel verstand van management.
    recensie
    Leiderschap
    15 januari 2009
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Wat kunnen dertigers van vandaag leren van de generatie voor hen, de babyboomers die momenteel het pluche bezetten? Met deze vraag togen twee jonge honden, Wouter Hart en Harry Sonnenschein, naar de paleizen van de Nederlandse captains of industry. Het resultaat, het boek Leiders van vandaag, lessen voor morgen, is teleurstellend, waarschijnlijk omdat de twee auteurs maar niet over hun enorme bewondering voor deze iconen van weleer heen konden stappen.
    recensie
    Financieel management
    18 november 2008
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Hebben bankiers een geweten? Wie de puinhopen van de huidige kredietcrisis beziet, moet daar ernstig aan twijfelen. Ex-bankier Hans Ludo van Mierlo ondernam met zijn boek Gepast en ongepast geld een zoektocht naar het geweten van banken en schetst een ontluisterend beeld.
    interview
    Financieel management
    6 november 2008
    Ben Kuiken
    4-6 minuten leestijd
    Een beter moment had Hans Ludo van Mierlo zich nauwelijks kunnen voorstellen voor zijn boek Gepast en ongepast geld, een zoektocht naar het geweten van banken en andere financiële dienstverleners. Terwijl de ene bank op zijn grondvesten schudt en de andere aan het infuus ligt bij de overheid, gaat Van Mierlo op zoek naar de oorzaken van dit debacle. Zijn conclusie: banken mogen nooit hun maatschappelijke functie verwaarlozen.
    recensie
    Algemeen management
    30 oktober 2008
    Pierre de Winter
    4-6 minuten leestijd
    Het is alsof Jeroen Smit sinds 1990 – het jaar waarin ABN en Amro fuseren – een batterij cameraatjes en bandrecorders heeft laten meedraaien in de vergadervertrekken van de RvB en RvC van De bank, terwijl hij bij de belangrijkste hoofdrolpelers een zendertje in de voering van hun krijtstreep heeft genaaid. Het resultaat, De prooi, leest als een trein.
    nieuws
    Financieel management
    15 oktober 2008
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    In zijn boek Gepast en ongepast geld betoogt Hans Ludo van Mierlo dat er een beroepseed moet komen voor alle onder toezicht staande financiële dienstverleners. De schrijver, voormalig directeur externe communicatie bij onder andere ING Groep en Rabobank, stelt dat het bankwezen niet alleen wordt geteisterd door een financiële crisis, maar ook door een morele crisis. 'Ik heb niet in het minst het idee dat het boek achterhaald is. Misschien dat ik enkele stukken kan actualiseren als er een tweede druk komt, maar dat zullen er niet heel veel zijn. Mijn betoog staat recht overeind.'
    nieuws
    Algemeen management
    30 september 2008
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    De wandelgangen weten al wie ‘Dé bank’ gaat overnemen van Fortis: Rijkman Groenink. De financiering is geen probleem, zijn afscheidsbonus is voldoende. Aldus de welingelichte bronnen Fokke & Sukke in het NRC. Inderdaad grappig omdat het zo treurig is. Is dit scenario ook zo grappig voor Jeroen Smit, auteur van het boek De prooi (over de deconfiture van ABN AMRO) dat 30 oktober verschijnt? De drukpers loopt zich warm, terwijl de apotheose zich aan het voltrekken is.
    recensie
    Leiderschap
    6 augustus 2008
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Leidinggeven aan professionals? Niet doen! van Mathieu Weggeman is een vreemd boek, maar wel een boek dat iedere manager gelezen moet hebben.
    recensie
    Verandermanagement
    23 juni 2008
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    Veranderdiagnose van Rob van Es is een mooi boek. En dat niet alleen omdat het er zoveel beter uitziet dan de meeste andere boeken die over dit onderwerp – verandermanagement – worden geschreven.
    recensie
    Strategisch management
    5 mei 2008
    Ben Kuiken
    1-3 minuten leestijd
    Het boek Kus de visie wakker begint met het voorbeeld van de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Dat lijkt, achteraf gezien natuurlijk, niet het meest gelukkig gekozen voorbeeld: enige maanden na het verschijnen van het boek van het driemanschap Samhoud, Geelhoed en Van der Loo kwam Starbucks in zwaar weer terecht.
    recensie
    Leiderschap
    28 april 2008
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    Het doet wat geforceerd aan. The 7 Habits of Highly Effective People van Stephen Covey langs het leven van Rembrandt van Rijn leggen om te kijken hoe het leiderschap van de vader der vaderlandse schilderkunst eruit zag. Of een SWOT-analyse maken van zijn schildersatelier, waarbij de ‘premium pricing’ die Rembrandt hanteerde (met andere woorden: hij wist wat zijn schilderijen waard waren en vroeg dat er ook voor) wordt gezien als een Sterkte en de strikt aan zijn unieke talent gebonden waarde van de schilderijen als een Bedreiging. Want stel dat-ie dood gaat, of – misschien erger nog – uit de mode raakt? Dan is het over en uit met de firma Rembrandt INC.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden