Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Coachboek van het decennium

Onorthodoxe interventies bij coachen van Cobi Brouwer, dat in 2002 uitkwam bij Boom/Nelissen, is na een verkiezing via Nobco en het Tijdschrift voor Coaching uitgeroepen tot beste coachingboek van het afgelopen decennium.

Justin van Lopik | 15 oktober 2013 | 1-2 minuten leestijd

Nobco, branchevereniging voor beroepscoaches, bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid van dit feit organiseerden zij de verkiezing van 'het beste coachboek van de afgelopen 10 jaar'. Via internet konden geïnteresseerden stemmen op de boeken die kandidaat waren, en uit de top 10 daarvan koos een jury de winnaar: Onorthodoxe interventies bij coachen van Cobi Brouwer. De tweede plaats was voor Dynamisch coachen van Ans Tros en het recente Coachen als professie van Ien van der Pol werd derde.

Brouwer is in haar nopjes met de uitverkiezing. In een reactie zegt ze: ‘Ik ben blij. Dit boek is duurzaam en zal coaches blijven inspireren. De jury noemt het boek zeer oorspronkelijk en uitdagend , met veelkleurige invalshoeken. Coachen zoals is beschreven in dit boek, is gebaseerd op persoonlijke nabijheid van de coach en is methodisch superflexibel, omdat er geen twee mensen en geen twee situaties hetzelfde zijn. Dit gedachtegoed zal zich voortzetten.’

De overige genomineerden waren: Oplossingsgericht Management & Coaching: simpel werkt het best van Louis Cauffman, Aan de slag met teamcoaching van Marijke Lingsma, Coachende gespreksvoering van Wim Donders, Het Groot Coachboek van Sasja Dirkse en Angela Talen, Het Groot Coachingsmodellenboek van Kees van Dijk, Hanno Meyer, Alexandra Lindner, Anja Munters, e.a., HOE-boek voor de coach van Joost Crasborn en Ellis Buis en Wisselende contacten - De ontmaskering van de coachingsrelatie van Karen Walthuis.

Over Justin van Lopik

Justin van Lopik is werkzaam bij Managementboek en hoofdredacteur van Managementboek Magazine, platform voor business professionals.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden