De jury bestond dit jaar uit Peter Streefkerk, Liesbeth Tettero, Nora Ghaoui, Louis Thörig, Mirella Visser en voorzitter Patrick Davidson. Zij lazen samen 163 boeken. Na een Longlist van 48 boeken en een Shortlist van 5 werd er 1 winnaar gekozen.
woorden van de jury
Auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou slagen er volgens de jury in om de lezer goed uit te leggen wat diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer betekenen. Waarom dat belangrijk is en ook hoe je de eerste stap zet.
Davidson: 'Al met al is dit een boek dat we elke manager en leider aanraden om te lezen en te bespreken met je naaste collega’s. Met name omdat het boek helpt om grip te krijgen op containerbegrippen en helder te krijgen wat voor actie je als lezer - we denken aan managers, bestuurders, ondernemers - kunt ondernemen.'
Dit jaar waren naast De inclusiemarathon de volgende boeken genomineerd:
Waarom vrouwen minder verdienen - Sophie van Gool
Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters
Onder commissarissen - Marilieke Engbers
Het Agressieparadijs - Caroline Koetsenruijter
Foto: Jan Boeve
Over de prijs
Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou volgen Sander Heijne en Hendrik Noten op die in 2021 wonnen met Fantoomgroei. De prijs wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Het Managementboekengala werd, door twee afgelaste edities in 2020 en 2021, voor de zeventiende keer gehouden.
De titel Managementboek van het Jaar geldt als toonaangevend in het vakgebied management. Eerdere winnaars waren onder andere Joep Schrijvers met Hoe word ik een rat?, Jeroen Smit met Het drama Ahold en Menno Lanting met zijn bestseller Connect!, ook Danielle Braun en Jitske Kramer horen tot de eerdere winnaars met hun boek De Corporate Tribe.
Meer over de prijs en een volledig overzicht van alle eerdere winnaars is te vinden op managementboekvanhetjaar.nl.
Over Karin de Zwaan
Karin werkt als marketeer bij Managementboek.