Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie: Gewiekste en ongetemde acacia's

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Liza en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 29 april 2021 | 1-2 minuten leestijd
Marjans keuze
Soms moet je gewoon even een klassieker lezen. Daarom pakte ik deze week De tranen der acacia’s van W.F. Hermans uit de kast, zijn tweede grote roman uit 1949, waarin Oskar Ossegal tijdens de Tweede Wereldoorlog terechtkomt in een krankzinnige, bedreigende chaos. Een typisch Hermansboek met een grimmige wereld waarin mensen erop uit zijn de ander te beduvelen, flitsende dialogen, en een verhaal dat je vanaf bladzij één bij de keel grijpt, meevoert, vasthoudt, fascineert. In prachtig, zuiver Nederlands.

Freds keuze

Zoekt u ook wel eens in zo’n vogelgids met een voor veel mensen onbegrijpelijke wetenschappelijke indeling naar de juiste naam van de vogel die u tijdens een van uw wandelingen hebt gezien? U weet precies op welke plek en u weet ook ongeveer wat de kleur was. Nou, succes ermee! Stop met dat oeverloze gezoek en koop het nieuwe naslagwerk De gewiekste vogelgids samengesteld door de zeer ervaren vogelaar Nico de Haan en geïllustreerd met schitterende tekeningen van vogel- en natuurschilder Elwin van der Kolk. Je kunt in De gewiekste vogelgids zoeken op kleur, gedrag, vorm en leefgebied waardoor je altijd een aanknopingspunt hebt en de vogels die je hebt gezien in je tuin, park, stad of tijdens een wandeling eenvoudig zijn terug te vinden. Wat een opluchting en… dat dit niet eerder is bedacht!

Liza's keuze
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar sommige boeken koop ik alleen maar voor de cover. Dit is er één van. De vrolijke illustratie én pakkende titel: ik wil ook ongetemd leven! Glennon Doyle omschrijft in Ongetemd leven haar zoektocht naar geluk. In korte hoofdstukken vliegen we van het ene belangrijke moment in haar leven naar het andere. Alle levenslessen op een rijtje. De auteur heeft zeker een spannend leven, maar het zijn vooral de lessen die zij hieruit trekt die mij aanspreken. Doyle laat zien hoe je krachtig in het leven kan staan door helemaal jezelf te zijn. Leef ongetemd!

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.
Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden