Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

De alignmentpuzzel

Waarom iedereen langs elkaar heen werkt en wat je eraan kunt doen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789461265272
Voormalig top 100Totaal 61 dagen
Verkooppositie 1995Hoogste positie: 25
Direct te downloaden

Samenvatting

Werk jij ook in een organisatie waar iedereen langs elkaar heen werkt en met zijn eigen doelen bezig is? Zie jij ook te veel haperende bedrijfsprocessen, zinloze uitgaven en balende klanten?

Dit boek is een must-read voor iedereen die zich afvraagt waarom zijn organisatie uit losse eilanden lijkt te bestaan:
• Waarom lijken je collega's soms bij een heel ander bedrijf te werken?
• Waar komen al die tegengestelde belangen vandaan?
• Waarom lopen vergaderingen zo moeizaam?
• Waarom is er zoveel bureaucratie?

De oorzaak is een gebrek aan alignment. Door kunstmatige belangentegenstellingen is iedereen met zijn eigen doelen bezig en worden gezamenlijke doelen niet behaald. Dat is op te lossen door processen beter te organiseren en te besturen vanuit een gedegen strategie.
Het boek bevat een solide methode, een realistische case en een concreet stappenplan om misalignment in je eigen organisatie aan te pakken.

De alignmentpuzzel is geschreven door de vier doorgewinterde managementadviseurs Hans Veltman, Jacques Adriaansen, Peter Morren en Rob Kwikkers. Met hun nieuwe aanpak maken ze organisaties efficiënter en slagvaardiger én ook veel leuker om in te werken.

Specificaties

ISBN13:9789461265272
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:384
Druk:1
Verschijningsdatum:17-6-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De alignmentpuzzel - ‘Voorkom dat ieder schakeltje een eigen afrekenmechanisme heeft’
Bert Peene | 22 september 2022
Organisaties functioneren het best alles alle organisatieonderdelen effectief samenwerken om het gemeenschappelijk doel te bereiken. De praktijk is vaak anders. Belangentegenstellingen zorgen ervoor dat iedereen met zijn eigen doelen bezig is. ‘Misalignment’ heet dat, en de kosten ervan zijn enorm. Dat kan beter, zo blijkt uit ‘De alignmentpuzzel’, dat een antwoord belooft op twee vragen: waarom werkt iedereen langs elkaar heen en wat kun je eraan doen?  
Lees verder
recensie
De Alignmentpuzzel - ‘Bijzonder fijn managementboek’
Jeanine Dijkhuis | 25 augustus 2022
Alignment is een nieuw Nederlands woord. Het betekent volgens Van Dale ‘het gezamenlijk en in verbondenheid werken aan een doel’. Bij het organiseren moet je niet alleen ‘taak verdelen’ maar ook ‘doel verdelen’. Het op elkaar laten aansluiten van de interne decision making units is een continue uitdaging voor een resultaatgerichte en efficiënte organisatie. Hoe laat je de diverse disciplines gestroomlijnd de gezamenlijke doelen bereiken en resultaten behalen?  
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
10 stemmen
9
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Alignmentproblemen komen door de organisatie, niet door de mensen
Bert Peene 1 september 2022 Gebrekkige afstemming tussen mensen en afdelingen kost bedrijven veel geld. Door kunstmatige belangentegenstellingen is iedereen met zijn eigen doelen bezig en worden gezamenlijke doelen niet gehaald. De oplossing: zet processen centraal en probeer binnen die processen zoveel mogelijk schakels samen te voegen. Met Hans Veltman, een van de auteurs van De alignmentpuzzel gingen we op zoek naar de oorzaken van misalignment.

Over Hans Veltman

Hans Veltman heeft een master Technische Bedrijfskunde (TU Enschede) en een Master Informatiemanagement (Universiteit van Tilburg). Hij begon in 1989 als consultant voor IT and Supply chain bij IPL-TNO. In 1996 richtte hij het bedrijf Every Angle Software Solutions op om slimme beslissings-ondersteunende software voor SAP-omgevingen te ontwikkelen. Door combinatie van kennis van het ERP systeem, kennis van bedrijfsprocessen en intelligente algoritmes hielp deze software bedrijven gestroomlijnder te werken. Tijdens zijn carrière heeft Hans vele bedrijven geadviseerd, waaronder de bekendste Hunter Douglas, Heineken, Honeywell, DSM, Philips, Cargill, Coats en PPG.

Andere boeken door Hans Veltman

Over Jacques Adriaansen

Jacques Adriaansen heeft een technische master Wetenschappelijke Computertoepassingen (UHasselt). Hij begon zijn carrière als informaticus bij de Belgische Rijkswacht in 1978, waar hij ervaring opdeed in software engineering en operationeel beheer. In 1986 ging hij bij IPL-TNO-TUE (een joint venture van TNO en de Universiteit van Eindhoven) aan de slag, waar hij in 1995 werd benoemd tot directeur. In 1998 werd Jacques director bij Magnus Management Consultants, waar hij als organisatieadviseur werkte in het kader van SAP implementatieprojecten. Vanaf 2002 werkt Jacques als zelfstandig organisatieadviseur. Hij was mede-oprichter van Every Angle Software Solutions, waar hij in de periode van 2015 tot 2021 actief geweest is in de rollen van CEO, consultingmanager en Director Every Angle Academy. Jacques geniet van kennisoverdracht en deelt zijn inzichten graag met business professionals als veelgeprezen spreker op beurzen en events en als in-company trainer. In de loop van zijn carrière heeft Jacques veel bedrijven geadviseerd, waaronder de leden van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten, Elopak, KLM Catering Services, Philips Consumer Services en Ericsson.

Andere boeken door Jacques Adriaansen

Over Peter Morren

Peter Morren heeft een technische master Bedrijfskunde (TU Enschede). Hij begon zijn carrière in 1982 bij Fokker Aircraft. Daarna werkte hij voor verschillende adviesbureaus. Peter heeft speciale expertise in het helpen van klanten om betere prestaties te behalen in hun dagelijkse activiteiten, o.a. door de bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en de planningsmethoden en de ondersteunende informatiesystemen op elkaar af te stemmen. Zijn motto: “Om complexiteit te krijgen hoef je niets te doen, het groeit vanzelf, maar eenvoud moet worden ontworpen”. Hij is een expert op het gebied van innovatie en verandering, waarbij hij structuren en systemen afstemt op processen. Peter heeft tijdens zijn lange werkzame leven voor een groot aantal opdrachtgevers gewerkt, zowel kleine als grote bedrijven. Enkele van de bekendere zijn Amsterdam Airport Schiphol, DSM, Fokker Services, KLM, Kone, Perfetti van Melle, Stork, Stryker en Teijin.

Andere boeken door Peter Morren

Over Rob Kwikkers

Rob Kwikkers (1954) studeerde Economische Bedrijfstechniek (ing) aan de HTS Dordrecht, Technische Bedrijfskunde (ir) aan de TUE, en Business Administration (MBA) aan The University of Michigan, USA.  In 1987 promoveerde hij (Ph.D.) aldaar op het modelleren van onzekerheid in lange bedrijfsketens.   Sinds 1987 werkte Rob Kwikkers achtereenvolgens als adviseur, directeur en partner bij IPL Advies in Veldhoven, een adviesbureau in besturing en informatiesystemen voor logistiek en supply chain management.  Daarnaast was hij sinds 2003 in deeltijd als Lector Supply Chain Management verbonden aan de Fontys Hogeschool voor Techniek en Logistiek in Venlo.  Ook was hij Lector van de Master opleidingen Logistiek & Supply Chain Management (L&SCM) en de Master in Business Engineering (MBE) bij NCOI, Hilversum.  Rob was van 2014 tot 2018 secretaris van de European Certification Board Logistics (ECBL) van de European Logistics Association (ELA). Rob Kwikkers gaf en geeft les aan de Rotterdam School of Management en de Bled School of Management, alsmede in management training programma’s van Philips Lighting en Consumer Electronics, ING, en CRH. Rob is gespecialiseerd in supply chain management en de toepassing van informatiesystemen in dynamische omgevingen met complexe organisatiestructuren. Tijdens discussies vist hij steevast een raak voorbeeld uit de onuitputtelijke verzameling bedrijfscases die hij paraat heeft. Het motto van Rob is: ‘niets is zo praktisch als een goede theorie.’

Andere boeken door Rob Kwikkers

Inhoudsopgave

1 Problemen met alignment in organisaties: kosten, oorzaken en oplossingen 9
2 De fietsenfabriek JJ-Bicycles 27
3 De vijf stukken van de alignmentpuzzel 45
4 JJ-Bicycles: de strategie kan niet zonder supply chain 55
5 Puzzelstuk 1 – strategie 79
6 JJ-Bicycles: de processen voor verkopen, produceren en inkopen 103
7 Puzzelstuk 2 – processen 121
8 JJ-Bicycles: het plannen, aansturen en bijsturen 147
9 Puzzelstuk 3 – besturing 158
10 JJ-Bicycles: de organisatie van aansturing en processen 197
11 Puzzelstuk 4 – organisatie 208
12 JJ-Bicycles: informatie wordt een hoofdzaak 239
13 Puzzelstuk 5 – informatie 253
14 JJ-Bicycles: vijf jaar later 271
15 Aanpakken van alignmentproblemen 280

Verdiepingen
V1 Cashflowaccounting 305
V2 De geschiedenis en ontwikkeling van financial accounting 325
V3 Managementaccounting en cost-accounting 343

Nawoord en dankwoord 364
Definities, wetten en tegeltjeswijsheden 368
Trefwoorden en afkortingen 372
Literatuurlijst 376
Over de schrijvers 382

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De alignmentpuzzel