Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kapot.

Hoe vilein is de deugindustrie?

E-book Epub Nederlands 2023 9789493340060
Direct te downloaden

Samenvatting

Het overkomt steeds meer bekende en onbekende Nederlanders: opeens word je beschuldigd van grensoverschrijdend of niet-integer gedrag. Vaak heb je geen idee wat je hebt misdaan.

Pas na een gerechtelijke procedure mag je een (vaak) rafelig onderzoeksrapport inzien op basis waarvan je bent weggewerkt. Dan blijkt dat je bazen 'integriteitsonderzoek' hebben ingeroepen om je eruit te werken.

In 'Kapot'. lees je praktijkvoorbeelden van nietszeggende beschuldigingen, suggestieve onderzoeksopdrachten en slecht onderbouwde conclusies in deze deugindustrie. Onder het mom van onafhankelijkheid gedragen de ingeschakelde bureaus zich als onderzoeker, aanklager en rechter tegelijk. Zij bepalen wat goed en fout is, maar behagen ondertussen vooral hun opdrachtgevers. Via drogredeneringen, manipulatie van feiten en het onwetend houden van de beschuldigde komen zij tot discutabele conclusies. De beschuldigde blijft vervolgens kansloos en beschadigd achter.

Specificaties

ISBN13:9789493340060
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:164
Druk:1
Verschijningsdatum:20-9-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Michiel de Vries

Michiel de Vries (1979) is een ervaren organisatieadviseur. Hij is gespecialiseerd in strategiebepaling en scenarioplanning. Als partner bij Jester Strategy adviseert hij bedrijven en overheden op het vlak van strategieontwikkeling, organisatieontwerp en het versterken van intern toezicht. De Vries is geschoold als bedrijfskundige, controller en organisatieadviseur. In zijn adviesaanpak probeert hij bewezen methoden uit de hoek van strategisch management, corporate governance, design thinking en management control te integreren tot robuuste adviestrajecten, zowel qua vorm als qua inhoud. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Klaar voor de toekomst, over strategieontwikkeling in 6 stappen, en Scenarioplanning in de praktijk.

Andere boeken door Michiel de Vries

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kapot.