Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Survivalgids voor de Digitale Jungle

Handboek voor omgang met spionnen, boeven, hackers en digibeten

Paperback Nederlands 2019 9789492974006
Niet leverbaar.
19,95

Samenvatting

Wie met technologie in aanraking komt, heeft altijd een beveiligingsprobleem. Met de dagelijkse stroom aan berichten over de onveiligheid rond ICT rijst de vraag hoe je overleeft in de digitale jungle: persoonsgegevens moeten vertrouwelijk blijven, administraties kloppend zijn, websites en bedrijfsprocessen horen 24/7 te draaien.

De problematiek komt overweldigend over. Dat hoeft niet. Door het op orde houden van de basishygiëne zijn veel rampen te voorkomen. Kijk naar risico’s en onderken de problemen. Iedere organisatie kan stappen zetten om problemen te beheersen. In dit boek lees je wat je zelf kunt doen om beveiliging fors te verbeteren, risico’s in te schatten en te zoeken naar oplossingen. Neem zelf de regie, leer van de incidenten van anderen en laat je niet verlammen door de dreiging.

Dit boek biedt een praktische, pragmatische insteek op het gebied van informatieveiligheid zonder het te oversimplificeren. We bannen de cybersecurityvoodoo uit en maken het thema beheersbaar. Schud het ‘dit is te moeilijk voor me’-gevoel van je af, steek de handen uit de mouwen en zoek de veilige kant van de grens van je kunnen op. Wie het onderwerp serieus benadert, praat niet meer over cybercrime alsof het al te laat is. Je praat over beveiliging juist omdat het nog niét te laat is. Verbeter je kansen tegen spionnen, criminelen, hackers en ja, zelfs de digibeten.

Specificaties

ISBN13:9789492974006
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Uitgever:BV Brenno
Druk:1
Verschijningsdatum:16-1-2019
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Brenno de Winter

Journalist Brenno de Winter houdt zich al tientallen jaren bezig met ict en schrijft met name over privacy- en beveiligingsgerelateerde onderwerpen, onder andere voor Webwereld.nl en Nu.nl. Op 12 december 2011 is Brenno de Winter door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2011. Hij kreeg de prijs vanwege zijn primeurs over de misstanden rond de OV-chipkaart en de slechte beveiliging van voornamelijk overheidswebsites. Villamedia is de website van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Andere boeken door Brenno de Winter

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding: leren van het dierenrijk
2. Wat beveiliging zonder missie en doel
3. Doodzonden in digitale beveiliging
4. Leren van fouten
5. Omgaan met risico's
6. Risico's bestrijden met maatregelen
7. Het totaal onverwachte: de zwarte zwaan
8. Spionnen, boeven, hackers en digibeten
9. Privacy- en beveiligingswetgeving
10. Volle kracht vooruit: digitale hygiene
11. Tóch gaat het mis: het beveiligingsincident
12. Nawoord

Appendix: Ter inspiratie: voorbeelden van beveiligingsmaatregelen
Over Brenno de Winter

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Survivalgids voor de Digitale Jungle