Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789492790293. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

De 5 principes van TAO voor het dagelijkse leven

Gebonden Nederlands 2022 9789492790446
Verkooppositie 3125Hoogste positie: 900
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe ga je om met onzekerheid en houd je de regie op je eigen leven? Hoe zorg je dat je vanuit jouw eigen kracht handelt en je energie niet verspilt aan dingen waar je geen invloed op hebt?

In dit boek bespreekt Linda Ho op heldere wijze de 5 belangrijkste principes uit het taoïsme. De wijsheden uit deze eeuwenoude Oosterse levensfilosofie zijn nog steeds verrassend goed toepasbaar op vele vlakken in het dagelijkse leven. Wie deze 5 principes kent en toepast, kan beter omgaan met stress, onzekerheid en vervelende situaties. Op je werk en in je privéleven.

Na het lezen van dit boek weet je hoe je soepel meebeweegt met anderen zonder je eigen koers te verliezen. In het taoïsme ben je dan rond van buiten en tegelijkertijd vierkant van binnen. Je leert hoe je in de drukte van alledag je innerlijke rust bewaart en hoe je voorkomt dat je een speelbal wordt van externe omstandigheden. Je leert erop te vertrouwen dat veel dingen zich ook vanzelf oplossen.

Naast nieuwe inzichten reikt het boek ook praktische tips en concrete oefeningen aan, zodat je gemakkelijk zelf aan de slag kunt om deze 5 principes in je dagelijks leven vorm te geven. Het boek helpt je om met meer plezier gemakkelijker door het leven te gaan!

Specificaties

ISBN13:9789492790446
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Uitgever:NUBIZ
Druk:3
Verschijningsdatum:8-12-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Linda Ho

Linda Lin Sen Ho is Tai Chi- en Qi Gong-leraar en opgeleid in China, de bakermat van het taoïsme en de Tai Chi, door Master Wu Yu Ping. Ze is medeoprichter van de Fang Yuan International Tai Chi Organisation en daarnaast oprichter van trainings- en adviesbureau Innovision Consult. Linda is expert op het gebied van gedrags- en cultuurverandering, leiderschap, strategisch adviseren en lerende organisaties. Linda studeerde cultuur- en godsdienstpsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In haar werk combineert zij inzichten en methoden uit de psychologie, de organisatie- en veranderkunde, het taoïsme en de Tai Chi. Ze geeft met regelmaat de workshop ‘Tao en de Kunst van het Meebewegen’. Door de rijkdom en wijsheid uit het taoïsme en de daarmee verweven Tai Chi te ontsluiten voor de westerse wereld hoopt Linda bij te dragen aan het welzijn van een breed publiek.

Andere boeken door Linda Ho

Inhoudsopgave

Voorwoord 9
Inleiding 15

1. De relevantie van het oosterse denken voor het leven van alledag 21
2. Het taoïsme en de 5 principes voor het dagelijks leven 33
3. Het 1e principe: Ieder wezen heeft zijn eigen Tao 47
4. Het 2e principe: Het herkennen van het Hemelse patroon 61
5. Het 3e principe: Voedend voor jezelf, voedend voor de ander 77
6. Het 4e principe: Het legen van de theekom 87
7. Het 5e principe: De weg van het water volgen 101
8. Een gezonde geest in een gezond lichaam 113

Geraadpleegde literatuur 123
Over de auteur 127

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De 5 principes van TAO voor het dagelijkse leven