Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Laura H.

het IS-meisje uit Sweet Lake City

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789492478849
Direct te downloaden

Samenvatting

Ongelofelijk maar waar: in de zomer van 2016 wordt even buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn, met twee kleine kinderen aan haar arm. Ze heet Laura, zegt ze, 20 jaar oud en ze komt uit ‘Sweet Lake City’.

Ze is ontsnapt. Ze huilt. Ze wil naar huis, terug naar Zoetermeer – waar haar vader op haar wacht, die een reddingsactie op touw had gezet met hulp van schimmige privémilitairen. Maar eenmaal op Schiphol wordt Laura direct gearresteerd.

Ze zou gestuurd zijn met een opdracht om een aanslag te plegen namens IS, zo vermoedt het Openbaar Ministerie. En waar is Ibrahim, de knappe jihadist uit Alkmaar voor wie ze alles opgaf? Laura uit Zoetermeer wordt Laura H. op de terroristenafdeling in Vught: de eerste vrouw die vanuit het kalifaat terugkeerde naar Nederland — récht in het oog van een mediastorm.

Specificaties

ISBN13:9789492478849
Trefwoorden:terrorisme, islam, kalifaat
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:508
Druk:1
Verschijningsdatum:15-11-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Thomas Rueb

Thomas Rueb (1986) is verslaggever bij NRC Handelsblad. Hij won in 2017 De Tegel-publieksprijs — de belangrijkste prijs in de Nederlandse journalistiek.

Andere boeken door Thomas Rueb

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Laura H.