Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De levende Koran

Gebonden Nederlands 2014 9789491898020
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een Nederlandse vertaalversie met weergave van de Arabische tekst en met commentaar. Vertaald door Dr. Özcan Hdr - Drs. Fatih Okumu.
Bewerkt door Kees Mousa Hoek, Rotterdam: 2013
IUR Press & Stichting Lezen & Leren, Koran text, 610 pagina's.
Inleiding, LXX pagina's.
Een woord van waardering, van trots ten aanzien van het team van stafleden van de Islamitische Universiteit van Rotterdam is hier op zijn plaats: het team heeft met de Stichting Lezen & Leven zes lange jaren aan dit Koranproject gewerkt. Het mag worden gezegd dat een project van een dergelijke omvang alleen met de nodige toewijding zorgvuldigheid en discipline tot stand kon worden gebracht. Het team heeft zijn uiterste best gedaan om deze vertaling van de Koran in de Nederlandse taal tot een goed einde te brengen. Ik wil u graag meegeven dat, in alle bescheidenheid, dit project een prachtige vertaling heeft opgeleverd, met een aantal waardevolle en karakteristieke eigenschappen.
In de eerste plaats dient gezegd te worden dat de vertalers in hun vertaalversie te allen tijde een kritische houding hebben aangenomen met betrekking tot de originele Arabische Koranverzen. Uiteindelijk hebben zij er om deze reden bewust voor gekozen om vele verzen en tekstgedeelten door verklarende teksten te doen begeleiden.
Ten tweede bestaat het team uit professionele vertalers geruggesteund door moslimacademici van de Islamitische Universiteit van Rotterdam.
Ten derde zijn de vertaalde teksten de afgelopen zes (a zeven) jaren zeer kritisch bestudeerd en vele malen hergelezen door zowel taaldeskundigen als autochtone lezers, ten behoeve van een gedefen proofing als van het bereiken van een soepele leesbaarheid.
In de vierde plaats: de fundamentele doelstellingen van de Koran zijn in viervoud, vanaf een viertal perpectieven te verwoorden:
* Verheven goddelijke eenheid (al-tawhid)
* Profeetschap (al-nubuwah)
* De wederopstanding van de doden (al-hashr)
* Rechtvaardigheid oftewel de wet (al-adalah)
Bij deze vertaling hadden wij de intentie om een toegankelijke, vooral leesbare, historische context biedende en in een zo modern, welluidend Nederlands gestelde vertaalversie van de Koran na te streven. Wij hebben deze vertaalversie "De Levende Koran" genoemd, om aan zowel moslims als niet-moslims in het Nederlandse taalgebied te laten zien dat de Koran een springlevende actuele boodschap verkondigt.

Specificaties

ISBN13:9789491898020
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:694
Uitgever:IUR Press
Druk:1
Verschijningsdatum:2-1-2014
Hoofdrubriek:Religie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De levende Koran