Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Stilte op het Binnenhof

Politiek in coronatijd

Paperback Nederlands 2020 9789463821186
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Business as usual, zo begint 2020 in Nederland. Maar dan komt het coronavirus en het land gaat in een lockdown. Alle ogen zijn gericht op de persconferenties van premier Mark Rutte. Terwijl hij de meest ingrijpende maatregelen sinds de Tweede Wereldoorlog aankondigt, daalt een vreemde stilte neer op het Binnenhof. Het parlement zet zichzelf op de waakvlam. Journalisten dwalen door lege wandelgangen.

Het is crisis. Het Binnenhof is in verwarring en zoekt naar zijn rol. Ministers nemen een ongekende reeks besluiten achter gesloten deuren. Hoe controleer je de regering in zulke buitengewone omstandigheden, vragen parlement en media zich af.

Op verzoek van Perscentrum Nieuwspoort doen politiek journalisten Laurens Boven en Sophie van Leeuwen in Stilte op het Binnenhof verslag van het uitzonderlijke voorjaar van 2020. Ze spreken met Kamerleden, reporters en ontmoeten ministers die ineens miljoenen kijkers hebben. Ze zien overwerkte politici, frustratie maar ook saamhorigheidsgevoel.

'Stilte op het Binnenhof' is een meeslepend geschreven, fascinerend inside verslag over een historisch moment in de Nederlandse geschiedenis.

Specificaties

ISBN13:9789463821186
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:9-9-2020
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Laurens Boven

Laurens Boven (1977) werkt sinds 2015 als politiek verslaggever voor BNR Nieuwsradio in Den Haag. Eerder was hij buitenlandredacteur bij de NOS en freelance radiocorrespondent in Berlijn. Samen met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis maakt hij de wekelijkse BNR-podcast Newsroom Den Haag.

Andere boeken door Laurens Boven

Over Sophie van Leeuwen

Sophie van Leeuwen (1977) is politiek verslaggever voor BNR Nieuwsradio. Eerder was zij Afrika-verslaggever voor de Wereldomroep en werkte zij als freelance correspondent in Brussel.

Andere boeken door Sophie van Leeuwen

Inhoudsopgave

Woord vooraf

De verloren maand
Het ministerie van leven en dood
Het parlement op de waakvlam
Eendracht en daadkracht
De persconferentie voor het volk
Debat zonder controle
Lege wandelgangen, volle studio's
De tweede golf

Lijst met geïnterviewden
Over Nieuwspoortrapporteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stilte op het Binnenhof