Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Verhoor 2.0

Basisboek investigative interviewing (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2023 9789463714624
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Investigative interviewing, het moderne politieverhoor, is de meest effectieve methode om zoveel mogelijk valide informatie te verzamelen van aangevers, getuigen en verdachten. Het doel is om uitgebreide en waarheidsgetrouwe verslagen van gebeurtenissen, feiten en details te verkrijgen, waarbij fouten die de informatie zouden kunnen vertekenen, worden vermeden.

In de afgelopen decennia is investigative interviewing uitgegroeid tot de internationale wetenschappelijke standaard. Het voldoet aan de door de Verenigde Naties onderschreven Méndez Principles – de richtlijn voor een modern, ethisch politieverhoor. Groot voordeel is dat het één methode biedt om aangevers, getuigen en verdachten te verhoren. Ook levert het accurate en valide informatie op, wat zorgt voor grotere efficiëntie, kwaliteit en capaciteit bij de politie en andere opsporingsdiensten. Het risico op valse bekentenissen wordt erdoor beperkt, en de rechten en integriteit van (kwetsbare) aangevers, getuigen en verdachten worden beschermd.

Dit unieke boek geeft belangrijke achtergrondinformatie over investigative interviewing, oftewel het verhoor 2.0: gesprekstechnieken, de werking van het geheugen en kwetsbare verdachten. Vervolgens wordt beschreven hoe investigative interviewing in de praktijk wordt uitgevoerd. Dit basisboek biedt handvatten, oefeningen en tips om investigative interviewing volgens hedendaagse standaarden in de praktijk te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789463714624
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:146
Druk:1
Verschijningsdatum:31-10-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Lore Mergaerts

Lore Mergaerts is doctor in de criminologische wetenschappen. Zij is thans als postdoctoraal medewerker werkzaam bij het Leuvens Instituut voor Criminologie aan KU Leuven. Zij is tevens lid van de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering van het Centre for Policing and Security (CPS) en de redactie van het tijdschrift Politie & Recht, de deelredactie Vervolging, berechting en magistratuur van het tijdschrift Panopticon en de redactie van Investigative Interviewing: Research and Practice (IIRP).

Andere boeken door Lore Mergaerts

Over Corine de Ruiter

Prof. dr. C. de Ruiter is verbonden aan de Universiteit van Maastricht en doet onderzoek naar risicofactoren voor geweld bij kinderen en volwassenen.

Andere boeken door Corine de Ruiter

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verhoor 2.0