Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Coachen met Voice Dialogue

Handboek voor begeleiders

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789462722811
Direct te downloaden

Samenvatting

Voice Dialogue is een ervaringsgerichte methode die steeds bekender wordt onder coaches in Nederland. Volgens Voice Dialogue bestaat ieder mens uit meerdere ikken of subpersonen die geregeld het stuur overnemen van ons. Met Voice Dialogue help je de cliënt om zelf de regie te nemen over zijn leven in plaats van dat een paar ikken dat doen. Als begeleider ga je letterlijk in gesprek met de verschillende ikken van de cliënt. Daardoor leert de cliënt zijn innerlijke krachtenveld beter kennen en meer kanten van zichzelf in te zetten.

In dit eerste Nederlandstalige handboek over Voice Dialogue presenteren Judith Budde en Karin Brugman op levendige wijze hoe je kunt werken met deze methode. Helder en toegankelijk leggen ze de aanpak stap voor stap uit, geïllustreerd door tal van herkenbare voorbeelden.

'Coachen met Voice Dialogue' is geschreven voor coaches, loopbaanadviseurs, supervisoren, therapeuten en andere begeleiders. Een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die werkt of wil werken met deze prikkelende methode.

Specificaties

ISBN13:9789462722811
Trefwoorden:coachen, voice dialogue
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:237
Druk:1
Verschijningsdatum:21-5-2016
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Coachen met Voice Dialogue
Annett Keizer | 22 augustus 2016
Als mens ben je niet één persoon, maar besta je uit verschillende ikken. Coaches, psychologen en andere begeleiders kunnen met elke ‘ik’ in gesprek gaan en met de cliënt ontdekken uit welke aspecten een persoonlijkheid bestaat.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

interview
Judith Budde: ‘Je bent de vroedvrouw van het herontdekken van kanten van de cliënt’
Bastiaan van Gils 26 augustus 2016 Voice Dialogue is een ervaringsgerichte methode die steeds bekender wordt onder coaches in Nederland. Judith Budde en Karin Brugman schreven er een boek over: Coachen met Voice Dialogue. Een gesprek.
preview
Preview - Coachen met Voice Dialogue
Judith Budde 18 augustus 2016 Coachen met Voice Dialogue is het eerste Nederlandstalige handboek over Voice Dialogue. Judith Budde en Karin Brugman presenteren op levendige wijze hoe je kunt werken met deze methode. Een preview.
opinie
Geboekstaafd - De top 3 van Judith Budde
Nienke van Oeveren 10 mei 2016 Judith Budde is directeur van Opleidings- en Conferentiecentrum het Balkon in Vasse. Ze begeleidt teams, coacht directies en professionals en is expert op het gebied van Voice Dialogue, waarover ze opleidingen, retraites en lezingen geeft. Ze vertelt over haar top 3.

Over Judith Budde

Judith Budde is directeur van de Voice Dialogue Academie (onderdeel van Opleidingscentrum het Balkon in Zutphen). Ze is ruim 20 jaar Voice Dialogue opleider en werkt tevens als coach. Judith is co-auteur van de boeken ‘Drama in bedrijf’, van de bestseller ‘Ik (k)en mijn ikken’ en van ‘Coachen met Voice Dialogue’. Ook maakte ze de demonstratie- en podcastserie ‘Voice Dialogue bij verlies en rouw’.

Andere boeken door Judith Budde

Over Karin Brugman

Karin Brugman (1968) werkt sinds 2008 als zelfstandige in haar praktijk De Onderstroom. Daarin coacht ze leidinggevenden, medewerkers en expats in organisaties en het bedrijfsleven. Ook begeleidt ze stellen die hun relatie willen verbeteren of daarin vastgelopen zijn. Karin is tevens opleider bij de Voice Dialogue Academie waarin zij samen met Judith Budde, coaches en trainers opleidt in het werken met Voice Dialogue. Ze studeerde Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht en tijdens haar studie is werkt ze als vrijwilliger bij de Kindertelefoon Utrecht. Hier zet ze haar eerste stappen in het trainersvak. De verdere knepen van het vak leert ze bij KPCgroep, een bureau voor onderwijsondersteuning en later bij trainingsbureau De Boertiengroep waar zij negen jaar werkt. In die periode maakt ze via Lex Mulder kennis met psychodrama, waarin je de essentie van een vraag verbeeldt in spel in plaats van woorden. Daarbij ontdekt ze ook Voice Dialogue.  Gegrepen door deze respectvolle, speelse en liefdevolle benaderingswijze reist zij naar de grondleggers  in de USA: Hal en Sidra Stone en volgt bij hen diverse trainingen.  

Andere boeken door Karin Brugman

Inhoudsopgave

Inleiding en opzet van dit boek

1. De geschiedenis van Voice Dialogue
2. De Psychologie van de Ikken
3. De essentie van de Voice Dialogue-methode
4. Faciliteren: de opbouw van een sessie
5. Faciliteren: het proces
6. Werken met verschillende soorten ikken
7. Werken met dromen en dagdromen
8. De facilitator
9. Voorbeelden uit de praktijk

Tot besluit
Literatuur
Noten
Register
Dankwoord
Over de auteurs
Opleidingsmogelijkheden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen met Voice Dialogue