Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Basisvaardigheden Biologie

Paperback NL 2019 9789462717800
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Met deze leermethode kunnen basisvaardigheden uit de biologie worden aangeleerd. Basisvaardigheden Biologie kan in principe in elke opleiding worden gebruikt waar vaardigheden uit de praktijk van het biologisch laboratorium worden geoefend. Deze methode is echter speciaal ontwikkeld voor het eerste leerjaar van het Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO). Het sluit volledig aan op het Kwalificatiedossier van Biologisch medisch analist (mbo niveau 4) en Allround laborant (mbo niveau 3), zoals gepubliceerd door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Met deze leermethode leren studenten biologische handelingen op een systematische en logische wijze conform veilige biologische technieken uitvoeren. Deze basisvaardigheden worden aangeleerd met een aantal experimenten die zijn gegroepeerd rond een zevental thema’s.

1. Natuurwetenschappelijke methode
In het eerste thema wordt kennis gemaakt met de Natuurwetenschappelijke methode en leren studenten taxonomische wetten toe te passen bij eenvoudige determinaties.
2. Microscopie en cellen
In thema 2, Microscopie en Cellen, worden de beginselen van het werken met de lichtmicroscoop aangeleerd.
3. Diffusie en osmose
Thema 3 handelt over Diffusie en osmose, waarmee studenten praktisch kennis maken met transport van moleculen in cellen en waarmee ze leren meetgegevens nauwkeurig te verwerken.
4. Biomoleculen en enzymen
Biomoleculen en enzymen staan centraal in thema 4. Hier leren studenten biomoleculen te herkennen in levensmiddelen en leren ze wat de invloed is van verschillende factoren op de werking van enzymen.
5. Wateronderzoek
In thema 5 wordt de kwaliteit van oppervlaktewater biologisch en chemisch onderzocht.
6. Bloed en bloedsomloop
In thema 6 leren studenten met eenvoudige biologische, klinisch chemische en hematologische bepalingen ziekten van Bloed en bloedsomloop aan te tonen.
7. DNA en forensisch onderzoek
In thema 7 ten slotte maken studenten kennis met DNA technieken. Eigen DNA wordt geïsoleerd en met behulp van DNA fingerprinting wordt forensisch onderzoek verricht.

Basisvaardigheden Biologie bestaat uit een werkboek en een interactieve website. Resultaten van de experimenten, tekeningen en antwoorden worden ingevuld in de opengelaten ruimten van het werkboek.

De experimenten worden ondersteund door uitlegvideo’s op de website. Studenten kunnen na het bekijken van de uitlegvideo en na bestudering van de theorie van het betreffende onderwerp zelfstandig aan de slag.

Op de website basismicrobiologie.nl/basisvaardigheden-biologie staan niet alleen uitlegvideo’s, maar ook interactieve zelftests waarmee studenten hun kennis kunnen testen.

Specificaties

ISBN13:9789462717800
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:174
Uitgever:MK Publishing
Verschijningsdatum:24-7-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

1. Natuurwetenschappelijke methode
2. Microscopie en cellen
3. Diffusie en osmose
4. Biomoleculen en enzymen
5. Wateronderzoek
6. Bloed en bloedsomloop
7. DNA en forensisch onderzoek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisvaardigheden Biologie