Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Ruimte voor mens en organisatie

Visie en aanpak voor de digitale samenleving

Paperback Nederlands 2014 9789462450776
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Digitalisering raakt mensen en organisaties in hun hart en creëert een wereld van nieuwe mogelijkheden. Tegelijkertijd zien we de hoeveelheid informatie explosief toenemen. De combinatie van digitalisering en de overvloed aan informatie heeft een nieuwe – digitale – ruimte doen ontstaan. Dit creëert kansen maar roept ook fundamentele vragen op. In de digitale ruimte blijken subruimtes te bestaan. Deze ruimtes vragen een nieuwe kijk op de wereld. Zonder goede afspraken kan een digitale samenleving ontsporen. Digitale feiten zijn nauwelijks meer zichtbaar en veranderen met de snelheid van het licht. Met de mens centraal tussen organisatiedoelen en technische mogelijkheden zoeken we naar een nieuw evenwicht in de digitale samenleving.

'Ruimte voor mens en organisatie' plaatst belangrijke IT-ontwikkelingen in perspectief. Het geeft inzicht in de impact van ontwikkelingen op mens en organisatie en laat zien hoe je nieuwe mogelijkheden kunt creëren vanuit de passie van mensen en organisaties. Dit boek biedt ook concrete handvatten en modellen voor het vormgeven van de digitale samenleving.

Het boek 'Ruimte voor mens en organisatie' is interessant voor informatie-professionals, managers, organisatie- en IT-adviseurs. En voor een ieder die zich afvraagt wat de betekenis is van ontwikkelingen op het gebied van informatie en technologie voor mensen en organisaties, en de wijze waarop u zelf kunt bijdragen aan de positieve ontwikkeling van de digitale samenleving.

Specificaties

ISBN13:9789462450776
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:27-9-2014
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Peter Beijer

Dr. Peter Beijer is Chief Technologist bij Hewlett-Packard, waar hij de architectuurdiscipline leidt voor EMEA. Hij was een pionier in IT architectuur als betekenis-creërend proces voor blauwdrukken van vernieuwingen.

Andere boeken door Peter Beijer

Over Danny Greefhorst

Drs. Danny Greefhorst is directeur van ArchiXL en werkzaam als enterprise- en IT-architect bij organisaties in de financiële en publieke sector.

Andere boeken door Danny Greefhorst

Over Rob Kruijk

Rob Kruijk heeft van 1972 tot 2007, werkend voor Digital Equipment Corporation, Compaq en Hewlett Packard, de hele ICT (r)evolutie meegemaakt, van software support tot grootschalige architectuur.

Andere boeken door Rob Kruijk

Over Martijn Sasse

Ir. Martijn Sasse werkt aan de digitalisering van de rechtspraak in Nederland. Hij is sinds 2008 in dienst van de Rechtspraak en vervulde diverse rollen van manager en strateeg tot adviseur en architect.

Andere boeken door Martijn Sasse

Over Robert Slagter

Dr.ir. Robert Slagter is senior consultant bij GriDD. Hij heeft een achtergrond in de informatica en cognitieve ergonomie.

Andere boeken door Robert Slagter

Inhoudsopgave

Voorwoord
Vanuit het Ngi-NGN
Ten geleide

Deel I: Beschouwing
1. Fundamentele veranderingen
2. Onderneming
3. Dienstverlening
4. Technologie
5. De mens

Deel II: Meningsvorming
6. Integratie

Deel III: Toepassen
7. Duurzaam functioneren in de digitale wereld

Referenties
Epiloog
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ruimte voor mens en organisatie