Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat de samenleving kan betekenen

Een bijdrage vanuit de maatschappelijke bestuurskunde - deel 3

Paperback Nederlands 2015 9789462366435
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoewel talloze onderzoekers, bestuurders en commentatoren over de samenleving spreken, beseffen slechts weinige wat die term betekent. Laat staan dat ze weten welke geschiedenis de samenleving heeft doorgemaakt en op grond van welke mechanismen zij functioneert. Met deze uitgave doet Gabriël van den Brink een poging daartoe.

Hij behandelt 26 trefwoorden die voor een begrip van de samenleving cruciaal zijn. Te beginnen met de A van agressie en eindigend met de Z van zorgzaamheid. Hij put niet alleen uit een brede verzameling mens- en maatschappijwetenschappelijke literatuur, maar ook uit het vele empirische onderzoek dat hij en zijn Tilburgse collega's hebben gedaan.

Hij concludeert dat er - anders dan veel Nederlanders geloven - echt verbetering is en sluit de woordenlijst met deze zinsnede af: Ja, er is hoop. Maar alleen als we kritisch blijven nadenken, de problemen onder ogen zien, onze idealen hoog houden en aan de realisatie van die idealen werken.

Specificaties

ISBN13:9789462366435
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:3-12-2015
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gabriël van den Brink

Gabriël van den Brink (1950) was tot 2016 hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan Tilburg University en werkt sindsdien als hoogleraar wijsbegeerte bij Centrum Ethos aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kenmerkend is dat hij empirisch onderzoek en filosofisch nadenken over de meer algemene vragen van het leven combineert.

Andere boeken door Gabriël van den Brink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat de samenleving kan betekenen