Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

VOORUIT

De toekomst van mobiliteit

Paperback Nederlands 2020 9789462263895
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

We verplaatsen ons almaar verder en laten ons daarbij nauwelijks afremmen door de toenemende klimaatverandering. Maar stoppen met mobiliteit is geen optie. De mens wil vooruit. Intussen heeft de auto zich ontwikkeld tot een ‘data producerend embedded software-platform’ en het internet koppelt vraag en aanbod aan elkaar om steeds effectiever aan onze transportbehoefte te voldoen. Zoals elke industrie die wordt geconfronteerd met de digitalisering, komen veranderingen in exponentieel tempo op ons af.

Dit boek gaat over de versnelling die de maatschappij doormaakt ten aanzien van mobiliteit. Niet over constante verandering, maar over de explosie van technologie die ons leven in tien jaar op zijn kop gaat zetten. Gebaseerd op hun column in het Financieele Dagblad beschrijven mobiliteitsexperts Maarten Steinbuch en Carlo van de Weijer de zin en onzin van alle ontwikkelingen.

Rijden we straks in robot-taxi’s? Fietsen we straks allemaal elektrisch naar ons werk? Gaan we ooit duurzaam vliegen? Is er nog plek voor openbaar vervoer? Vliegen we in de toekomst met drones van A naar B of verplaatsen we ons alleen nog maar virtueel? Hoe krijgen we voedsel en koopwaar bij de mensen? Lees in 'VOORUIT' hoe we langzaam maar zeker in de goede richting bewegen.

Specificaties

ISBN13:9789462263895
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Lecturis B.V.
Druk:1
Verschijningsdatum:4-12-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
VOORUIT - De toekomst van mobiliteit - 'Een heerlijk boekje'
Peter van der Wel | 4 januari 2021
VOORUIT - de toekomst van mobiliteit is een heerlijk boekje. Het is gevuld met 71 verzamelde en bewerkte columns van de heren Carlo van de Weijer en Maarten Steinbuch. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, hoewel dat met verzamelde columns niet echt nodig is.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Carlo van de Weijer

Carlo de Weijer (1966) heeft een brede ervaring in de auto-industrie bij onder ander Siemens en TomTom. Momenteel is hij directeur van het nieuwe opgezette Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute EAISI. Hij adviseert ministeries en het bedrijfsleven over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit, is commissaris bij een aantal high-tech bedrijven en stond aan de wieg van meerdere start-ups rondom nieuwe mobiliteit.

Andere boeken door Carlo van de Weijer

Over Maarten Steinbuch

Maarten Steinbuch (1960) is wetenschapper op het gebied van hightech systemen, ondernemer en communicator. Hij is hoogleraar aan de TU/e, en wetenschappelijk directeur van Eindhoven Engine. Zijn onderzoek strekt zich uit van autotechniek tot mechatronica, motion control en de beheersing van fusieplasma’s. Steinbuch is een productieve blogger en belangrijk opinieleider waar het gaat om de invloed van nieuwe technologie op de samenleving.

Andere boeken door Maarten Steinbuch

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        VOORUIT