Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

OR brievenboek, werk en wet

135 voorbeelddocumenten voor de ondernemingsraad

Paperback Nederlands 2018 9789462156012
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veel leden van de ondernemingsraad vinden het niet altijd makkelijk om hun gedachten richting de bestuurder, de achterban, de andere or-leden, de or-trainer of de vakbond goed op papier te zetten. Voor voorbeeldbrieven of memo's zocht de ondernemingsraad zich rot op het internet, belde collega-ondernemingsraden en die kwamen dan met voorbeelden die zij weer helemaal moesten herschrijven. Het OR brievenboek biedt de ondernemingsraad een breed aanbod aan praktisch bruikbare voorbeeldbrieven en een enkel voorbeeldverslag.

Het OR-brievenboek is als volgt opgebouwd. Het volgt zoveel mogelijk het stramien van de Wet op de ondernemingsraden en de brieven zijn verdeeld over negen hoofdstukken met elk 15 brieven en/of voorbeeldverslag. De brieven hebben de vorm van een memo tenzij zij extern bedoeld zijn. Het OR-Brievenboek levert goed gereedschap voor ondernemingsraadsleden en anderen rond de medezeggenschap,ook de bestuurder en de afdeling HR of P&O kan er wat aan hebben. Maar ook de OR-trainer, adviseur en vakbondsbestuurders kunnen er mee aan de slag. Het boek kan een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de medezeggenschap en de organisatie van het OR-werk. Ook actuele thema's en een beleidsmatige benadering kun je er uithalen. De voorbeelddocumenten zijn voor kopers van deze uitgave ook online beschikbaar.

Specificaties

ISBN13:9789462156012
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:182
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:13-7-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Niko Manshanden

Zijn loopbaan begon Niko Manshanden op 15-jarige leeftijd als onderhoudstimmerman, deed in de avonduren de middelbare school en volgde daarna de HBO voor leraar. Na op de Universiteit volwasseneneducatie en arbeidsverhoudingen te hebben gestudeerd werd hij OR-trainer en adviseur. Hij heeft bij verschillende OR-opleidingsinstituten gewerkt en begon met andere arbo-deskundigen in 1994 bij het toenmalig FNV Formaat het arboteam. In 1996 haalde hij een Master of Science op het gebied van arbeidsomstandigheden (Universiteit van Amsterdam, Cornonel laboratorium). In 2000 stapte hij over naar het beleidswerk rond medezeggenschap bij voormalig FNV Bouw. Niko schrijft boeken, artikelen in OR-bladen, brochures en organiseert congressen, themadagen en workshops. En hij coördineerde de OR-telefoon, adviseerde vakbondsbestuurders en was projectleider en adviseur van het bureau OR Advies van voormalig FNV Bouw. Manshanden is MZ-adviseur en werkte tot juli 2020 bij de FNV als beleidsadviseur medezeggenschap en functiewaardering. Hij zat in de Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM) van de SER en is lid van de Bedrijfscommissie Markt 1. Ook heeft hij in het bestuur van stichting SCOOR gezeten. Verder was hij in 2013 oprichter van de Stichting Onderzoek Medezeggenschap (SOMz). Onderzoek, schrijven, opleiden, advieswerk en workshops geven zit in zijn vingers. Hij is gespecialiseerd in onderwerpen als fusie/reorganisatie, arbeidsvoorwaarden, sociale innovatie rond technologisering, functiewaardering en beloning. Hij werkt het zodanig uit dat het in arbeidsverhoudingen en medezeggenschap, hanteerbaar is. Dat doet hij tegenwoordig via zijn bureau MZ-smart.

Andere boeken door Niko Manshanden

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Oprichting van een ondernemingsraad
2. Start: het werk van de ondernemingsraad
3. Werkwijze ondernemingsraad
4. Wijzigingen in de ondernemingsraad
5. Initiatiefrecht en artikel 28 WOR
6. Adviesrecht (artikel 25 WOR)
7. Instemmingsrecht - artikel 27 WOR
8. Informatierecht - artikel 31 WOR
9. Overleg over strategisch beleid

Over de auteur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR brievenboek, werk en wet