Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nieuw Europees Organiseren

Organiseren op basis van vakmanschap, verbinding en vertrouwen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789089650931
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

De afgelopen jaren publiceerden Jaap Jan Brouwer en Jaap Peters regelmatig over de tegenstellingen tussen de Anglo-Amerikaanse en Europese wijze van organiseren. In dit boek hebben zij hun krachten gebundeld en staat de vraag hoe Europese organisaties er nu precies uitzien centraal. Na een korte schets te hebben gegeven van de wereld waarin we op dit ogenblik leven, lopen ze de verschillende organisatiethema's in samenhang langs. Telkens wordt vanuit een Europees perspectief naar de missie, visie en strategie van de organisatie en naar de inrichtingsvraagstukken op het terrein van structuren, systemen, mensen en cultuur gekeken.

Zo schetsen zij een beeld van het type organisatie dat veel beter bij onze identiteit past dan het decennialang omarmde Anglo-Amerikaanse model. Een organisatie waarin de nadruk niet langer op het creëren van aandeelhouderswaarde ligt, maar waarin de passie van vakmensen als de bron van het organiseerproces wordt gezien. Daarmee is dit boek de brug van de geplande naar de echte wereld: de wereld van het Europese organiseren in de 21e eeuw.

Jaap Jan Brouwer is organisatieadviseur en auteur van een aantal succesvolle boeken, waaronder Angelsaksen versus Rijnlanders, Militaire innovaties voor dagelijks gebruik en Organiseren in een veranderende wereld. In het dagelijks leven is hij verbonden aan DeLimes, een netMerk op het terrein van organisatieontwikkeling. Jaap Peters is auteur van de bestsellers Intensieve menshouderij, Het Rijnland boekje en Bij welke reorganisatie werk jij? Hij is als organisatieactivist en 'berater' verbonden aan DeLimes. In 2007 was hij medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management.

Specificaties

ISBN13:9789089650931
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:297
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Europees organiseren in de 21ste eeuw
Pierre Spaninks | 2 maart 2011
In Nieuw Europees Organiseren houden Jaap Jan Brouwer en Jaap Peters een pleidooi voor de Europese tegenhanger van de Anglo-Amerikaanse manier van organiseren: gebaseerd op vakmanschap, verbinding en vertrouwen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
11 stemmen
7
3
1
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Jaap Jan Brouwer: ‘Soms werkt het Angelsaksische model prima’
Pierre de Winter 18 april 2011 In hun nieuwe boek Nieuw Europees Organiseren proberen Jaap Peters en Jaap Jan Brouwer een model te formuleren voor hoe bedrijven zich op een moderne Europese wijze kunnen organiseren. Anders dus dan het overheersende Angelsaksische managementdenken dicteert. Of het gelukt is, vraagt Managementboek Magazine aan Jaap Jan Brouwer.
interview
Jaap Peters en Jaap Jan Brouwer: ‘Voortbouwen op de bestaande basis’
Pierre Spaninks 1 maart 2011 Vakmanschap, vertrouwen en verbinding staan centraal in de Europese manier van organiseren. Die is veruit superieur aan het Anglo-Amerikaanse model dat de nadruk legt op het creëren van aandeelhouderswaarde. Jaap Peters en Jaap Jan Brouwer vertellen hoe dat komt en wat dat betekent.

Over Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.

Andere boeken door Jaap Jan Brouwer

Over Jaap Peters

Jaap Peters (bedrijfskundige) is auteur van de bestseller Intensieve menshouderij, veelgevraagd spreker over Rijnlands organiseren en organisatie-activist bij DeLimes organisatieontwikkeling. Hij is initiatiefnemer en medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De wereld waarin we leven
2. De organisaties waarin we werken
3. Een besturingsconcept dat past bij de organisatie
4. Beelden van de werkelijkheid
5. Waarden van de werkelijkheid
6. Waardecreatie als strategie
7. Kennis en vakmanschap als basis
9. Systemen als verbindende elementen
10. Focus op het proces
10. Leidinggeven als ondersteuning
11. Medewerkers als belangrijkste kapitaal
12. Financiën als afgeleide
13. De omgeving als natuurlijk gegevens
14. Tijd voor verandering
15. Het nieuwe werken

Epiloog
Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuw Europees Organiseren