Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Echt Nep

Paperback Nederlands 2024 9789083434629
Voormalig top 100Totaal 25 dagen
Verkooppositie 1485Hoogste positie: 16
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑10‑2024
22,50

Samenvatting

Een achtbaan van desinformatie en mediamanipulatie. Van leugenachtige hiërogliefen tot computergegenereerde influencers en de toekomst van fake news.

Manipulatie, beïnvloeding en desinformatie zijn van alle tijden. Mensen hebben altijd de behoefte gehad om te spelen met de realiteit, maar niet eerder kon dat zo gemakkelijk en geloofwaardig als nu. De vraag is hoe we grip houden op de informatiesamenleving nu kunstmatige intelligentie zich met het manipulatiespel gaat bemoeien.

In tegenstelling tot de meeste boeken over vervagende realiteiten kijkt 'Echt Nep' verder dan de angstscenario’s. Uit het besef dat de spelende mens de motor is van samenwerking, welvaart en vooruitgang ontstaan opeens bijzondere kansen. Aan de hand van inspirerende herstelverhalen en een nieuwe realiteitsethiek schetsen de auteurs een gouden toekomst voor de Echt Nep wereld.

Wees voorbereid en speel mee.

Specificaties

ISBN13:9789083434629
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:312
Uitgever:Bot uitgevers
Druk:7
Verschijningsdatum:15-10-2024
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Menno van Doorn

Menno van Doorn werd door het tijdschrift Computable uitgeroepen tot ‘ICT-onderzoeker van het jaar’. Toch fascineert menselijk gedrag hem meer dan technologie. Vanuit een achtergrond in consumentenpsychologie en reclamewetenschap kijkt hij altijd naar de toekomst. Als directeur van SogetiLabs’ onderzoeksinstituut is hij vaak te vinden in de directiekamers van bedrijven om zijn blik op de toekomst te werpen.

Andere boeken door Menno van Doorn

Over Sander Duivestein

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur en columnist over de impact van digitale technologie op mensen, bedrijven en onze maatschappij. Ook is hij een veelgevraagde gast in diverse radio- en televisieprogramma's.

Andere boeken door Sander Duivestein

Over Thijs Pepping

Thijs Pepping studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek en is gefascineerd door de relatie tussen mens en technologie. Vooral als het gaat om essentiële vragen over leven en dood, liefde en de perceptie van tijd en realiteit. Zijn filosofische reflecties en kritische opmerkingen zijn regelmatig te vinden in kranten, op YouTube, in het publieke debat en in het bedrijfsleven.

Andere boeken door Thijs Pepping

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Echt Nep