Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 22% korting

Het Tijdperk van Chaos

De wereld en de Pandemie

Paperback Nederlands 2021 9789083207865
Nog slechts 3 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
22,95
17,95
VOORDEEL - 22% korting

Samenvatting

In de post-corona wereld, die nu begint met de 2G-samenleving, blijven centrale banken en overheden met helikoptergeld strooien. Belastingen gaan omhoog, energie-inflatie komt bovenop wooninflatie en ook de voedselprijzen stijgen.

Er komt een foodrevolutie: GMO meets Organic. Energie ‘blackouts’ worden normaal. Er wordt fors bezuinigd op de zorg, waardoor zorgsparen voor bijvoorbeeld een nieuwe heup normaal wordt. De zorg wordt zo sexy dat outsiders er nieuwe doorbraakinnovaties voor gaan bedenken, waardoor een zorginfarct voorkomen kan worden.

Digitalisering 4.0 houdt ons digitaal fit. Hybride werken is er straks niet alleen voor kantoorwerkers, maar met de komst van 6G internet kan de chirurg ook van huis uit op lange afstand opereren. Het platteland beleeft een revival, mede door het hybride werken de komst van elektrische vliegtuigjes, die als vliegende bussen stad en platteland met elkaar verbinden. Er komen mini-kerncentrales aan, waardoor stabiele emissievrije energie voorhanden komt . Het reparatiegilde bloeit: burgers creëren werk en toekomstverslimmers voor medeburgers in een tijd van stagflatie.

Containervervoer wordt duurder en bedrijven gaan daarom eigen vrachtschepen charteren. De drugsmaffia, Woke en de Klimaatkerk zorgen voor zelfverminking van het Westen. Bloedige aanslagen door Islamisten houden ons wakker. Ons huis wordt de ‘hondenmand’ waar we genieten van thuiswellness en de woonkeuken.

We leren leven van lockdown naar lockdown. De nieuwe supermacht China doet ondertussen zich meer en meer gelden: de Koude Oorlog is terug. Welkom in de toekomst!

Specificaties

ISBN13:9789083207865
Trefwoorden:chaos, pandemie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Druk:1
Verschijningsdatum:2-12-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas (1963) werd uitgeroepen tot Trendwatcher van het Jaar 2009 en Zwarte Zakenman van het jaar 2008. Hij geldt als 'eminent' (De Wereld Draait Door), 'prominent' (De Volkskrant), 'laagdrempelig' (De Telegraaf), 'Europa's beste trendwatcher' (Story), 'goed onderbouwend' (NRC Handelsblad), 'de verpersoonlijking van vooruitgang' (Elsevier), 'een top-10 spreker' (Management Team), 'niet alledaags' (Intermediair), 'origineel' (Elle), 'bijzonder' (Linda), 'spannend' (Esta), 'optimistisch' (CNN), 'inspirerend' (BBC), 'provocerend' (Het Parool) en 'vrolijk' (Trouw). Door de lezers van het blad 'Sprout' werd hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mannen onder de 50.

Andere boeken door Adjiedj Bakas

Inhoudsopgave

Voorwoord door Mickey Huijbregtsen 6
Welkom in het Tijdperk van Chaos 12

Hoofdstuk 1: De nieuwe jaren ’20: Hosannajaren of ‘smashing twenties’ 122
Hoofdstuk 2: Digitalisering 4.0 (co-auteur Andre van Dam, DeLorentz & Partners) 136
Hoofdstuk 3: De toekomst van gezondheid 136
Hoofdstuk 4: Dealen met China 170
Hoofdstuk 5: Het Ministerie van Waarheid 214
Hoofdstuk 6: De opkomst van verbindende elites en Karmakapitalisme 244
Hoofdstuk 7: Het Nieuwste Testament: de toekomst van God 260

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Tijdperk van Chaos