Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van taboe naar traumabewust

Paperback NL 2021 9789083165301
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Trauma.
Dat dat alleen zou gaan over afschuwelijke en uitzonderlijke gebeurtenissen, is een hardnekkig misverstand. Kassandra Goddijn legt op een begrijpelijke manier uit wat trauma wél is. Niet de gebeurtenis zelf, maar onze lichamelijke en emotionele reacties daarop die nog tientallen jaren na dato voor grote problemen kunnen zorgen. Die problemen zien we in ruime mate overal om ons heen. We beseffen alleen niet wat we zien. We lijken het verband ook niet te wíllen zien.

Taboe.
Kassandra Goddijn schetst in vlotte taal wat dat taboe betekent. Hoe het maakt dat trauma zich van generatie op generatie blijft verspreiden. Met een almaar groeiende hoeveelheid psychisch lijden tot gevolg.
Want, zoals veel hulpverleners en ervaringsdeskundigen al lang weten: psychische en psychiatrische problemen zijn geen aandoeningen of hersenstoornissen. Het zijn invoelbare en diep-menselijke reacties op jong psychotrauma. Als we dat breed gaan erkennen, kunnen we een enorme winst behalen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Beweging.
Van taboe naar traumabewust is interessant voor Iedereen die belangstelling heeft voor psychische gezondheid en psychisch lijden. Het boek past in de beweging die er momenteel gaande is in de ggz, een beweging naar de inzet van multideskundigheid, naar minder professionele afstand en naar normalisering van de uit de hand gelopen diagnostiek.

Brug.
Met dit boek probeert Kassandra een brug te slaan tussen de werelden van ggz en persoonlijke ontwikkeling. Het is daarmee ook bedoeld als inspiratie voor hulpverleners van alle soorten, zowel in de reguliere ggz als in het ‘alternatieve’ circuit.

Het integreren van trauma is de weg naar herstel. En dat begint bij traumabewustzijn

Specificaties

ISBN13:9789083165301
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:KOPPcoaching
Verschijningsdatum:30-8-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1: traumataboe

1. Iedereen heeft trauma
2. Gevolgen van een taboe
3. Van generatie op generatie
4. Wat is psychotrauma feitelijk
5. Gevolgen van onverwerkt trauma
6. Overlevingsstrategieën
7. Drie breinen
8. Uit de bocht gevlogen strategieën

Deel 2: traumabewust

9. Een stukje geschiedenis
10. Het traumamodel van Franz Ruppert
11. Collectief trauma
12. Een traumabewuste ggz
13. Vooruitblik

Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van taboe naar traumabewust