Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 20% korting
, , , , , , , , , , , , e.a.

Leren van Corona

Inspirerende inzichten vanuit de praktijk

Ingenaaid Nederlands 2021 9789082775143
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
44,75
35,95
VOORDEEL - 20% korting

Samenvatting

De coronacrisis raakt ons allemaal, zowel jong en oud als zakelijk en privé. De impact die deze crisis heeft veroorzaakt op ons welbevinden en het functioneren van de maatschappij is enorm groot. Lockdowns, anderhalvemetersamenleving, avondklok, R-getal, mondkapjesplicht, besmettingscijfers, ic-capaciteit, afstandsonderwijs en vaccinatiegraad zijn ingeburgerde begrippen geworden.

Binnen zorginstellingen, het openbaar bestuur, onderwijsinstellingen, hulpdiensten en in vele (vitale) bedrijven hebben crisisorganisaties gedurende lange tijd in de tiende versnelling moeten werken om een zo veilige mogelijke zorg-, werk- en leerplek te kunnen waarborgen. Dat heeft veel gevergd van het uithoudingsvermogen en de veerkracht van al die mensen die zich daarvoor hebben ingezet.

Deze immense crisis – die bij het uitkomen van dit boek (najaar 2021) nog steeds niet ten einde is – zal zorgvuldig worden geëvalueerd en zal ongetwijfeld veel lessen voortbrengen. Ervaringen van deskundigen uit de praktijk zijn daarbij onmiskenbaar belangrijk. In dit boek is daarvan alvast vanuit verschillende sectoren van de samenleving een mooie compilatie weergegeven. Verantwoordelijke en direct betrokken functionarissen hebben in elf hoofdstukken hun inspirerende inzichten aan het papier toevertrouwd.

In opvolging van de eerdere publicaties Grip op Crisis (2016), Crisisbeheersing Witte Kolom (2018), Meer Grip op Crisis (2018) en Corona onthult systeemcrisis (2021) leveren Gert-Jan Ludden en Fred Zaaijer met dit lezenswaardige boek Leren van Corona een bijdrage aan een betere voorbereiding op crisisbeheersing in het algemeen en op crisismanagement tijdens toekomstige pandemieën in het bijzonder.

Specificaties

ISBN13:9789082775143
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Uitgever:SVDC
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ineke Strijp

Ineke Strijp is sinds 1989 werkzaam als zelfstandig manager en heeft in vele verschillende organisaties en sectoren opdrachten vervuld. Zij is betrokken bij veranderkundige projecten, reorganisaties en de uitvoering van interventiemanagement. Strijp heeft diverse functies bekleed als bestuurder, directeur, programmamanager en procesbegeleider. Zij voerde haar werkzaamheden in omgevingen waar belangentegenstellingen voortdurend een rol spelen in het besluitvormingsproces. De laatste jaren is Strijp vooral werkzaam in de zorg, waar bestuurders steeds vaker te maken hebben met een hoge snelheid van veranderende strategische opgaven, waar machtsverschuivingen met hoge snelheid plaatsvinden. Info@strijp.nl

Andere boeken door Ineke Strijp

Over Eelco Dykstra

Eelco Dykstra was correspondent voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Crisisbeheersing' van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en (visiting) professor in International Emergency Management aan de George Washington Universiteit in Washington, D.C. Inmiddels is hij vanuit Den Haag ook bezig om het wereldwijde International Katrina Project en het daarbij behorende netwerk in Europa en Azië op de kaart te zetten (www.stormovereurope.org)

Andere boeken door Eelco Dykstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leren van Corona