Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Projectstrategie: Roadmap naar projectsucces

Gebonden Nederlands 2018 9789081234092
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Organisaties draaien op routines. Gelukkig wel. Stel je voor dat een verzekeraar bij iedere nieuwe polis moet bedenken hoe hij dit gaat administreren. Voor heel veel handelingen en situaties maken we gebruik van routines. Alles draait om routines, ook bij projecten. In ons boekje kun je lezen dat het niet altijd verstandig is om blind te varen op routines. Daarom besteden wij aandacht aan projectstrategie.

In dit boek proberen wij de lacune in het kennisgebied van projectmanagement te vullen: de lacune van het strategisch denken en handelen in individuele projecten. Te vaak wordt er vanuit de bestaande projectroutines geacteerd en verondersteld dat het dan wel goed komt. En als het niet goed gaat (wat nogal eens gebeurt) dan wordt het repertoire van control-routines uitgebreid.

Strategisch denken is een ondergeschoven kindje in het vakgebied. In de gevestigde projectmanagement standaarden, zoals de PMBoK, IPMA Certification Body en Prince2, wordt er weinig aandacht aan besteed. Vooral dat wat strategisch denken en handelen heel anders maakt dan operationeel denken en handelen wordt genegeerd. In dit boek bieden wij een praktisch framework, waarmee projectstrategisch denken een nadrukkelijke plek krijgt bij de start én uitvoering van projecten. Dit framework hebben wij ook in een projectstrategie canvas. Deze kan hier aangevraagd worden. Het projectstrategie canvas biedt de handvatten om tot een solide projectstrategie te komen.

Specificaties

ISBN13:9789081234092
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:14-11-2018
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:
Serie:KWD Reeks

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Luuk Ketel

Luuk Ketel is een pragmatisch ingestelde ondernemer op het snijvlak van mens en inhoud. Hij creëert beweging en realiseert tegelijk resultaten. Brengt belangen van verschillende niveaus op één lijn, verbindt mensen, geeft structuur, zet de koers uit en is vasthoudend tot het eindresultaat. Luuk is nuchter en intuïtief, rekening houdend met politieke gevoeligheden of mogelijke risico’s.

Andere boeken door Luuk Ketel

Over Gerard Meijer

Gerard Meijer is ondernemer, doorzetter met een sterk resultaatgedreven instelling. Weet verschillende belangen op verschillende niveaus op 1 lijn te krijgen. Hij is van daaruit in staat om bedrijfsdoelstellingen om te zetten in praktische en hanteerbare acties. Gerard is vasthoudend aan rode draad. Weet mensen te binden en te enthousiasmeren.

Andere boeken door Gerard Meijer

Over Peter Storm

Peter Storm is hoogleraar emeritus bedrijfskunde aan de Open Universiteit Nederland, directeur van Kennis&co bv en als adviseur verbonden aan AMI, implementatieadviseurs te Maastricht en Den Haag.

Andere boeken door Peter Storm

Over Arjan Jonker

Arjan Jonker is "De motor achter een project." Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Werkt gestructureerd met een pro-actieve en anticiperende instelling. Hij heeft een sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

Andere boeken door Arjan Jonker

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectstrategie: Roadmap naar projectsucces