Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Treasury management tussen strategie en uitvoering

de rol van toezichthouders, wiskundigen en wetgevers

Paperback NL 2022 9789079304035
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Treasury management tussen strategie en uitvoering > De rol van toezichthouders, wiskundigen en wetgevers (afscheidsrede)

In de tachtiger jaren was de financiële wereld nog overzichtelijk. Op de NIBE examens werd gevraagd wat de uiterste tijd was voor telefonische betalingen, bellen tussen 12.00 en 15.00 met collega’s in de Londense city had geen zin, van de bonuscultuur had niemand nog gehoord en kredietoverschrijdingen waren geen probleem als deze maar op de maandultimo weggewerkt waren. Het was ook de tijd dat derivaten in opkomst kwamen en idealen als een levenslange loopbaan bij dezelfde bank en relatiebankieren nog bestonden.

In zijn afscheidsrede als hoogleraar treasury management kijkt prof. Dr M. van der Nat terug naar het bankwezen in die tijd. Hij heeft niet de pretentie een afgewogen beeld te geven. Het zijn slechts een paar gekleurde observaties, maar deze geven wel aan dat er inmiddels veel veranderd is. Voor de ontwikkeling van het vak van corporate treasurer als regisseur en bewaker van de financiële middelen van een bedrijf heeft dit grote gevolgen gehad. Vanuit verschillende invalshoeken belicht hij de veranderingen van de afgelopen jaren.

De rol van de wiskundige modellen, de derivaten, het toezicht, de menselijke factor en het gevaar van overregulering komen allemaal ter sprake. En uiteraard wordt teruggeblikt op de postdoctorale treasury management opleiding van de Vrije Universiteit.

Specificaties

ISBN13:9789079304035
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:30
Uitgever:Riskmatrix B.V.
Verschijningsdatum:26-8-2022
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Treasury management tussen strategie en uitvoering