Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden

De mythe van de lovejunk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058715333
Direct te downloaden

Samenvatting

Er bestaan een hoop verslavingen, maar verslaving aan de liefde? Ja echt, het bestaat. Het betekent dat je een bijna ziekelijke behoefte hebt aan waardering, vriendschap, liefde, aandacht. De grootste zorg van een liefdesjunk is dat niet iedereen hem fantastisch vindt. Hij raakt van slag als anderen hem niet de beste, mooiste, liefste, aardigste en allerleukste vinden. Als iemand hem niet groet, denkt hij dat hij iets fout gedaan heeft en dat het dus voor altijd en eeuwig mis is tussen hem en die ander.

Die afhankelijkheid van de waardering van anderen is de grootste valkuil van een lovejunk … Hij wijdt (vergooit) zijn leven aan het behagen en pleasen van andere mensen, juist om te voorkomen dat zij hem links laten liggen. Tot vervelens toe, met als gevolg dat mensen juist over hem heen gaan lopen en hij het averechtse effect bereikt. Niet iedereen hoeft u helemaal het einde te vinden, laat staan dat u zich drie slagen in de rondte 'draaikont' om dat te bereiken. Dat lukt u per definitie nooit, want daarvoor zijn wij als mensen veel te verschillend. Met 'De mythe van de lovejunk' komt u uit die vicieuze gedragscirkel.

Specificaties

ISBN13:9789058715333
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2011
ISSN:

Lezersrecensies

2.5 van de 5
2 stemmen
0
1
0
0
1

Interviews en artikelen (1)

interview
Bert van Dijk: ‘Waarom zou iemand geen fouten mogen maken?’
Annegreet van Bergen 18 augustus 2009 Denken dat het absoluut noodzakelijk is dat iedereen je mag en je gedrag altijd goedkeurt – het is een van de vijf irrationele gedachten waarmee de Rationele Effectiviteit Theorie (RET) de strijd aan bindt. Trainer, coach en bedrijfsadviseur Bert van Dijk schreef er het boekje Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden, met als ondertitel ‘De mythe van de lovejunk’ over. ‘Je kwaliteiten kunnen in hun tegendeel verkeren en dan zitten ze je behoorlijk in de weg,’ meent Van Dijk.

Over Bert van Dijk

Bert van Dijk werkte 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen en richtte daarna de Leary Academy op. Daar kunnen professionals leren hoe je vanuit zelf- en mensenkennis trefzeker kunt beïnvloeden: anderen soepel bewegen om hun gedrag aan te passen. Bert is een bevlogen trainer, spreker en schrijver, die met humor en diepgang zichzelf en zijn publiek uitnodigt tot gedragsverandering. Kijk ook op: www.bertvandijk.eu en www.learyacademy.nl.

Andere boeken door Bert van Dijk

Inhoudsopgave

Inleiding
Proloog

1. De lovejunk: kracht en zwakte
2. De mythe van de lovejunk: het is maar een idee
3. De mythe voorbij: van lovejunk naar held(in)!

Epiloog
Tot slot
Literatuur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden