Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Upcycle

voorbij duurzaamheid - ontwerpen voor overvloed

Paperback Nederlands 2013 9789055948215
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Van William McDonough en Michael Braungart, de auteurs van Cradle to Cradle, misschien wel het meest invloedrijke ecologische manifest van onze tijd, komt een indringende nieuwe oproep om een nieuwe voorstelling te maken van de maatschappij. Een praktisch en uitdagend plan om voorbij duurzaamheid te denken, aan een wereld waarin elke menselijke handeling een positief effect heeft en overvloed creëert.

Duurzaamheid gaat niet over minder dingen slecht doen, maar over méér dingen goed doen. Dit boek toont aan hoe we kunnen bijdragen aan een gezonder en kwalitatief hoogwaardiger leven. Zonder de angst dat we daarmee de planeet te kort doen.

'De Upcycle' is een boek over creativiteit, over groots denken, zelfs als we klein moeten handelen, en over het aanpakken van problemen met een voorkeur voor actie. Het spoort ons aan om tot oplossingen te komen door nauwkeurige observaties en innovatie, en het bestuderen van de feitelijke omstandigheden en behoeften ter plaatse.

'De optimist zegt dat het glas halfvol is en de pessimist zegt dat het halfleeg is. McDonough en Braungart zeggen dat het altijd helemaal vol zit, met water en lucht, er werken er voortdurend aan om dat volle glas nog groter te maken om het met meer mensen te delen en om de overvloed te vieren van alles waardoor wij in voorspoed kunnen leven.' - Bill Clinton, uit het voorwoord

Specificaties

ISBN13:9789055948215
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:3-10-2013
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Michael Braungart

Michael Braungart bedacht samen met William McDonought het Cradle-to-Cradle principe.

Andere boeken door Michael Braungart

Over William McDonough

William McDonough is an architect and the founding principal of William McDonough + Partners, Architecture and Community Design, based in Charlottesville, Virginia. From 1994 to 1999 he served as dean of the school of architecture at the University of Virginia. In 1999 Time magazine recognized him as a "Hero for the Planet," stating that "his utopianism is grounded in a unified philosophy that—in demonstrable and practical ways—is changing the design of the world." In 1996, he received the Presidential Award for Sustainable Development, the highest environmental honor given by United States.

Andere boeken door William McDonough

Inhoudsopgave

Voorwoord van oud-president Bill Clinton
Inleiding

1. Het leven upcyclet
2. Houston, we hebben een oplossing
3. Wind = voedsel
4. Aarde, geen aardolie
5. Laat ze kaviaar eten
6. Het vlindereffect
7. Wat komt hierna?

Referenties
Dankbetuiging

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Upcycle