Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kennismanagement: de praktijk

Vervolg op het bekende boek Kennismanagement

Gebonden Nederlands 2000 9789055941803
EvergreenTotaal 458 dagen
Verkooppositie 4141Hoogste positie: 13
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Enigszins geïrriteerd sprak de manager: 'Het is me nu vaak genoeg gezegd dat we in een kenniseconomie zijn terechtgekomen, dat kennis de belangrijkste productiefactor is geworden en dat we daarom met kennismanagement aan de slag moeten. Dat geloof ik nu onderhand wel, maar de vraag blijft: Hoe moeten we dat doen? We hebben nu een intranet, een kennis-informatiesysteem, onze eigen opleidingsacademie, we kennen onze best practices en we hebben zelfs een kennismanager aangesteld, maar is het dat dan? Hebben we kennismanagement nu geoperationaliseerd?' De twijfel van deze manager wordt door veel van zijn collega's gedeeld. De awareness voor kennismanagement is er, de theorie wordt interessant gevonden, er is het een en ander gedaan en ingevoerd, maar hoe nu verder?

Met dit boek wordt op die vraag voor een deel antwoord gegeven. Dat gebeurt onder meer door middel van korte beschrijvingen van zo'n 75 praktische toepassingen van kennismanagement, zowel door organisaties als KPN, Philips, Unilever en Shell als door een advocatenkantoor, een ministerie, consultancy firma' s en onderzoeksinstituten. Daarnaast worden in dit boek concrete aanbevelingen gedaan en ideeën gegeven voor strategievorming, structuurontwerp en het toepassen van ict-systemen in kennisintensieve organisaties. Verder komen de kenmerken van kenniswerkers uitgebreid aan de orde alsmede de consequenties daarvan voor het leidinggeven aan hen en bevat het boek een geactualiseerde samenvatting van theoretische noties uit Weggemans eerste boek over kennismanagement: K = f(I.EVA), vormen van leren, de KennisWaardeKeten en dergelijke.

Specificaties

ISBN13:9789055941803
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:243
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:20-4-2010
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Kennismanagement: de praktijk
Jaap Hollaar | 18 augustus 2003
recensie
Kennismanagement
Willem Vrakking | 18 mei 1998
Kennismanagement is de laatste tijd een van de hot topics in managementland. Juist in een land als het onze, dat in toenemende zich afhankelijk weet van kennis, telt dat extra zwaar. Weggeman heeft met zijn boek 'Kennismanagement' een helder en overzichtelijk beeld gegeven van de 'state of the art' op het gebied van het managen van kennis. Het boek geeft een praktische handleiding en zet tegelijk ook op een aantal punten aan tot verdere overdenking en nader onderzoek. Het is daarmee een boek dat voorlopig gerust als basishandboek kan worden gezien op het terrein van het kennismanagement.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
35 stemmen
13
11
8
1
2

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Introductie
2. Over kennis en leren
3. De inrichting en besturing van de kennisintensieve organisatie
4. Kennismanagement-praktijken
5. Leven en werken in de kennismaatschappij

Literatuur

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kennismanagement: de praktijk