Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Formule X

Hoe zorg je voor extreme versnelling in je organisatie

Gebonden Nederlands 2019 9789047012924
10
Voormalig top 10Totaal 121 dagen
EvergreenTotaal 439 dagen
Verkooppositie 280Hoogste positie: 2
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Formule X’ van Jurriaan Kamer en Rini van Solingen is een verhalend managementboek over snelheid, leiderschap en organisatieverandering. Veel organisaties worstelen met het feit dat de wereld sneller is geworden. Voor bedrijven en professionals voelt het leveren van werk vaak als een onmogelijke spagaat tussen kwaliteit en snelheid. Maar dat snelheid niet gelijk hoeft te staan aan slecht werk, bewijst de wereld van de Formule 1.

Binnen de korte tijd tussen de races moet daar de enorme klus geklaard worden om alle data te analyseren en nieuwe onderdelen te ontwerpen, te produceren, te verschepen en in te bouwen. Hoe doen ze dat? En wat kun jij daarvan leren en direct toepassen in jouw werkomgeving?

‘Formule X’ vertelt het verhaal van Ronald Verhulst, directeur van een groot keukenbedrijf. Als het hem niet lukt de levertijd van de keukens drastisch te verkorten van twaalf tot twee weken, is hij zijn baan kwijt. Met vallen en opstaan versnelt hij stap voor stap zijn organisatie. Hij krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek in de vorm van advies van een F1-teambaas. Ronald voert de geleerde lessen uit de Formule 1 door, met een ware cultuuromslag tot gevolg.

Maar net wanneer Ronald denkt er te zijn, slaat het noodlot dubbel en dwars toe. Hoe redt hij zich hieruit?

‘Een fantastisch boek dat duidelijk maakt dat je het makkelijkst leert niet van je concurrent, maar van bedrijven buiten jouw markt.’ – Harry Brouwer, CEO Unilever Food Solutions

‘Een heerlijk herkenbaar verhaal waardoor de VERSNEL-theorie snel duidelijk wordt. Volgens mij direct toepasbaar in veel organisaties.’ – Anneke Keller, Head of Tech Campus Jumbo Supermarkten

Specificaties

ISBN13:9789047012924
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Druk:4
Verschijningsdatum:11-6-2019
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

Formule X - ‘Helder en zonder poespas’
Daniël E. Brouwer | 1 november 2021
Parabels, zoals Formule X, beschrijven complexe materie op een toegankelijke wijze. Mits goed geschreven uiteraard. En dit boek van Rini van Solingen en Jurriaan Kamer ís goed geschreven. Hun boek leest zoals ik Rini heb leren kennen tijdens het schrijven van een gezamenlijk artikel: helder en zonder poespas. 
Lees verder
Formule X - 'Goed leesbaar en laagdrempelig '
Edwin Tuin | 25 juni 2019
De Formule 1 is hot; mede door het succes van Max Verstappen. Een Formule 1 team is daarnaast een prima casus voor - wat ik noem - een ‘high performance' organisatie. Zo blijkt ook uit het boek Formule X.
Lees verder
Formule X - 'Het lezen meer dan waard'
Henny Portman | 20 juni 2019
Jurriaan Kamer en Rini van Solingen hebben met Formule X - Hoe zorg je voor extreme versnelling in je organisatie? een businessroman geschreven waaruit duidelijk wordt welke stappen je moet ondernemen om de time-to-market in je eigen organisatie drastisch te versnellen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
24 stemmen
24
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Formule X maakt koppeling tussen Grand Prix racen en aansturen van organisaties
Ronald Buitenhuis 17 juni 2019 Bij een Formule 1-team werken circa 1.000 mensen aan 2 auto's. Voor ‘slechts' 20 races van anderhalf uur. Een jaar lang constante focus, constant veranderen.

Over Jurriaan Kamer

Jurriaan Kamer is spreker, organisatieontwerper en transformatiecoach. Jurriaan is expert op het gebied van anders organiseren. Hij is geobsedeerd door moderne organisaties en hoe je een bestaande organisatie kunt transformeren. Daarnaast is hij al jaren enthousiast volger en bezoeker van de Formule 1. Hij is Partner bij The Ready, een organisatiedesign- en transformatiebureau gericht op de toekomst van werk. Via The Ready helpt hij leiders om hun organisaties te bevrijden van de regels, gewoontes en mindsets die voor vertraging zorgen, zodat werk sneller, wendbaarder, menselijker en leuker wordt."

Andere boeken door Jurriaan Kamer

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen is adviseur en coach op het gebied van Agile/Scrum projectmanagement en softwareontwikkeling, en leidt daarnaast het onderzoek en onderwijs over gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft.

Andere boeken door Rini van Solingen

Inhoudsopgave

Het verhaal

Deel I Vrije training 17
Deel II Kwalificatie 47
Deel III De race 77
Deel IV Herstart 103
Deel V De laatste ronde 139
Deel VI Finishlijn 163

Het model
Versimpel 187
Eenduidige richting 190
Ritme in uitvoering 193
Snel en zelf beslissen 197
Natuurkunde toepassen 201
Energieke en bevlogen teams 204
Leren en bijsturen 208

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Formule X