Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werkboek De zeven eigenschappen

Paperback Nederlands 2018 9789047012337
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De zeven eigenschappen, het meesterwerk van Stephen Covey, is al meer dan 25 jaar wereldwijd een inspiratiebron voor vele lezers.

De kunst is om de eigenschappen toe te passen in de praktijk — daarvoor is dit werkboek; met de essentie van Coveys gedachtegoed, oefeningen, uitdagingen en weekplanningen.

Specificaties

ISBN13:9789047012337
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:2
Verschijningsdatum:12-9-2018
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Over dit werkboek

Deel 1: Paradigma’s en principes
Paradigma’s
Principes
Een overzicht van de zeven eigenschappen

Deel 2: Overwinningen op jezelf
Eigenschap 1: Wees proactief
Eigenschap 2: Begin met het einde voor ogen
Eigenschap 3: Belangrijke zaken eerst

Deel 3: Overwinningen met de omgeving
De balans opmaken
Eigenschap 4: Denk win-win
Eigenschap 5: Eerst begrijpen…dan begrepen worden
Eigenschap 6: Synergie
Eigenschap 7: Houd de zaag scherp

Wat nu?
Conclusie
Over Stephen Covey
Over FranklinCovey

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werkboek De zeven eigenschappen