Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wie zorgt dat het goed komt? - Hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team

Paperback Nederlands 2018 9789047011378
1
Voormalig Nr. 1Totaal 2 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 612Hoogste positie: 1
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Pieter van der Haak geeft je in 'Wie zorgt dat het goed komt?' alles wat je nodig hebt om eigenaarschap te vergroten in jouw bedrijf of team. Hoe kun je ervoor zorgen dat iedereen zijn volle vermogen inzet om tot het beste resultaat te komen.

Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt als hun medewerkers geen eigenaarschap laten zien. Ze doen hun werk wel, maar zetten net niet dat tandje bij om een verschil te maken. Hoe mooi is het als je ziet dat mensen zich ‘ontfermen’ over een beoogd resultaat! Het is van hen, ze zijn er persoonlijk mee verbonden. Ze zorgen ervoor dat het goed komt.

Hoe stimuleer je eigenaarschap en wanneer verdwijnt het weer? Van der Haak weet vanuit zijn lange praktijkervaring tot de kern van eigenaarschap door te dringen. Wie als manager zijn mensen helpt te ontdekken wat ze willen bereiken, en hun laat ervaren dat ze iets wezenlijks bijdragen aan de organisatie, creëert het vertrouwen waarin alle samenwerking slaagt.

Met dit boek krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te laten ontstaan.

Specificaties

ISBN13:9789047011378
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (4)

Wie zorgt voor wat?
Martine Maes | 2 oktober 2018
De titel van het boek Wie zorgt dat het goed komt? Hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team van Pieter van der Haak roept zowel herkenning als verbazing op. Ik verwonderde me over het taalgebruik en het paradigma dat achter deze zin schuil gaat. En dat alles in het boek - de titel, de ondertitel, de voorbeelden, de doelgroep die wordt aangesproken en de do’s en dont’s - is gericht op de leidinggevende. Blijkbaar is het uiteindelijk toch de leidinggevende die moet zorgen dat het goed komt?
Lees verder
Wie zorgt dat het goed komt? - 'Aanrader'
Anke Tijtsma | 7 september 2018
Wel eens gedacht hoe je eigenaarschap onder de medewerkers in je organisatie of team stimuleert? Dan is dit boek een aanrader. Het is overigens niet alleen interessant voor managers, ondernemers en leidinggevenden. Het gaat ook over hoe jij (in welke functie dan ook) jouw eigenaarschap kunt vergroten.
Lees verder
Wie zorgt dat het goed komt? - 'Praktische tips en inzichten'
José Otte | 20 juni 2018
Een boek over hoe je eigenaarschap kunt stimuleren in je organisatie, en wanneer het verdwijnt. Sociaal psycholoog en (serie) ondernemer Pieter van der Haak geeft praktische tips en inzichten om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te laten ontstaan.
Lees verder
De lastige balans tussen leren en presteren
Bert Peene | 26 april 2018
Er zullen maar weinig leidinggevenden zijn die het vergroten van eigenaarschap in hun team niet op hun verlanglijstje hebben staan. Want het aantal ergernissen is groot, vooral in de echelons die doorgaans als middenkader worden aangeduid, zo constateert Pieter van der Haak in Wie zorgt dat het goed komt? - Hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
39 stemmen
39
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

interview
Pieter van der Haak - Bij micromanagement lekt alle energie weg
Ronald Buitenhuis 19 november 2019 Mensen doen in organisaties wat ze moeten doen, maar zetten vaak niet dat tandje bij om het verschil te maken. Terwijl elke organisatie in een snel veranderende wereld nu juist dat stapje extra zo hard nodig heeft. Een van de redenen is volgens Pieter van der Haak dat managers te weinig vertrouwen geven. "Eigenaarschap is vaak een misbruikt jeukwoord geworden."
interview
Pieter van der Haak: ‘Eigenaarschap kun je niet afdwingen’
Bert Peene 30 september 2018 Gebrek aan eigenaarschap is een van de grote ergernissen van iedere leidinggevende. Mensen doen wat ze moeten doen, maar zetten vaak niet dat tandje bij om het verschil te maken. Terwijl iedere organisatie in een snel veranderende wereld nu juist dat zo hard nodig heeft. In zijn boek Wie zorgt dat het goed komt? - Hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team legt Pieter van der Haak uit hoe je in je team eigenaarschap kunt vergroten.
preview
Wie zorgt dat het goed komt? - Hoe je eigenaarschap kunt vergroten
Pieter van der Haak 12 april 2018 Eigenaarschap bij professionals, soms is het er wel maar soms ook niet. Veel leidinggevenden, ondernemers of HRM-professionals vragen zich af hoe je eigenaarschap kunt vergroten.

Over Pieter van der Haak

Pieter van der Haak is sociaal psycholoog, ondernemer, spreker en auteur van diverse managementboeken zoals “Faciliterend Leidinggeven”, “Van Vakmanschap naar Leiderschap” en “Een goed gesprek”. Hij is oprichter en partner van P&A Talentontwikkeling en eigenaar van Jump Serious Games. Zijn inmiddels zevende boek verscheen in 2018 en is getiteld: “Wie zorgt dat het goed komt? – hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team” In het boek deelt hij de inzichten en kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn loopbaan als trainer/coach en ondernemer. Hij weet, dankzij zijn rol binnen zijn eigen bedrijf, maar ook door het begeleiden van vele teams op uitvoerend -en directieniveau de succes- en faalfactoren haarscherp te benoemen. Pieter nodigt je als spreker uit om je te blijven verwonderen en geen genoegen te nemen met middelmatigheid. Hij doet dit door, zoals hij zelf zegt, “de wereld weer een beetje eenvoudiger te maken”. Iedere echte verandering of ontwikkeling begint vaak in het klein.

Andere boeken door Pieter van der Haak

Inhoudsopgave

Woord vooraf 7
Inleiding: Wat is eigenaarschap voor jou? 9

1. Eigenaarschap: wat is het eigenlijk? 15
2. Voorwaarden voor eigenaarschap 30
3. Intrinsieke voorwaarden: ik wil 40
4. Intrinsieke voorwaarden: ik kan 54
5. Intrinsieke voorwaarden: ik beteken dus ik besta 71
6. Contextuele voorwaarden: regelruimte voor professionals 87
7. Contextuele voorwaarden: transparantie en overzicht 102
8. Eigenaarschap bij jezelf 115
9. Leidinggeven aan eigenaarschap: vertrouwen en loslaten 133
10. Zelf aan zet 153

Literatuur 157

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wie zorgt dat het goed komt? - Hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team