Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 45% korting

Bestuurskundig onderzoek

Een methodologische inleiding

Paperback Nederlands 2021 9789046908037
Nog slechts 2 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
32,50
17,95
VOORDEEL - 45% korting

Samenvatting

Bestuurskundig onderzoek is een praktische inleiding in de onderzoeksmethodologie die aansluit bij bestuurskundige thema’s. Er wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de bestuurskunde als onderzoeksgebied, bijvoorbeeld met het interdisciplinaire karakter ervan. Daardoor krijgt het vak meteen betekenis.

De uitgave beschrijft alle onderzoeksstappen en geeft tal van praktische tips. Met behulp van de oefeningen kan de stof direct worden toegepast. Op de website bij het boek staan open toetsvragen en multiplechoicevragen inclusief antwoordsleutels. Hiermee is het boek ook geschikt voor zelfstudie.

Bestuurskundig onderzoek is bedoeld voor studenten die voor het eerst kennismaken met bestuurskundig onderzoek. Dat zullen primair studenten bestuurskunde zijn, maar ook bestuursjuristen, beleidssociologen, politicologen en andere onderzoekers die zich bezighouden met het openbaar bestuur, kunnen veel baat hebben bij dit boek.

Op de website bij het boek staan open toetsvragen en multiplechoicevragen inclusief antwoordsleutels.

Nieuwe ontwikkelingen op methodologisch gebied in de bestuurskunde zijn in alle hoofdstukken verwerkt. Denk hierbij aan de ontwikkeling dat steeds meer systematisch onderzoek wordt gedaan, zowel met kwantitatieve data als met kwalitatieve data. Maar ook aan de toenemende mate van transparantie die wetenschappers over hun onderzoek moeten geven. Daarnaast zijn er recentere voorbeelden en literatuurreferenties opgenomen. Hier zitten meer internationale voorbeelden bij, omdat bestuurskundig onderzoek in de afgelopen jaren ook internationaler is geworden.

Sandra van Thiel is hoogleraar Publiek Management bij Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Radboud Universiteit. Zij doet onderzoek naar uitvoeringsorganisaties. Daarnaast geeft ze onderwijs in het managen van publieke organisaties en onderzoeksmethoden voor bachelor- en masterstudenten, en voor practitioners.

Specificaties

ISBN13:9789046908037
Trefwoorden:bestuurskunde
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Coutinho
Druk:4
Verschijningsdatum:28-7-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Sandra van Thiel

Sandra van Thiel is hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Zij doet al 25 jaar onderzoek naar uitvoeringsorganisaties, in het bijzonder zelfstandige bestuursorganen. Naast haar academische werk verricht ze veel opdrachtonderzoek voor overheden en uitvoeringsorganisaties.

Andere boeken door Sandra van Thiel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bestuurskundig onderzoek