Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Actief met taal

Didactische werkvormen voor het talenonderwijs

Paperback Nederlands 2015 9789046904398
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Taalmethodes bieden vaak kant-en-klare lessen waarmee docenten efficiënt en verantwoord aan de leerdoelen kunnen werken. Maar daarnaast blijven docenten behoefte hebben aan werkvormen die ze in kunnen zetten om te reageren op wat er in de klas gebeurt.

Hoe laat je die woordenlijst nog een keer de revue passeren? Hoe kun je een ingeslapen klas voor het resterende half uur weer oppeppen? Hoe zet je leerlingen of cursisten wat actiever aan het werk met die leesopdracht? In Actief met taal bieden de auteurs ruim zestig verschillende werkvormen aan die als inspiratiebron voor de (aspirant-)taaldocent kunnen dienen. De werkvormen zijn gerubriceerd en voorzien van labels die de vaardigheid, het taalniveau en de groeperingsvorm aanduiden, zodat een geschikte werkvorm gemakkelijk te vinden is. Ook worden variatiemogelijkheden en didactische tips gegeven.

In deze tweede, herziene druk zijn de teksten en voorbeelden geactualiseerd. Met de speciaal voor het mbo geschreven instructie zijn de werkvormen nog beter in te zetten bij vaklessen. Ook wordt er een tabel toegevoegd waarmee de ERK-niveaus gemakkelijk omgezet kunnen worden naar de Meijerink-niveaus.

Met 'Actief met taal' kan iedere taaldocent - beginnend of ervaren en in welke moderne taal dan ook - zijn vakmanschap een nieuwe impuls geven om het onderwijs leuker, dynamischer of efficiënter te maken.

Specificaties

ISBN13:9789046904398
Trefwoorden:taalonderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:27-2-2015
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Anja Valk

Anja Valk is onderwijskundige, taalwetenschapper en NT2- docent. Zij werkte aan verschillende ROCs en pabos en is nu verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Andere boeken door Anja Valk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Actief met taal