Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?

Meekijken in de spreekkamer van de psychiater

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789044641431
Direct te downloaden

Samenvatting

We hebben allemaal wel eens tijdelijk last van psychische klachten, maar als ze langer aanhouden kunnen ze ons leven te veel beïnvloeden. Dan kan de psychiater helpen. Want ook al lijkt elk probleem uniek, toch zijn er herkenbare patronen.

Een goede psychiater (of psycholoog) verstaat de kunst om die te herkennen, te ontdekken hoe ze zijn ontstaan en advies te geven hoe ermee om te gaan. In Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn? laat Esther van Fenema de lezer meekijken in haar spreekkamer, maar ook in haar eigen hoofd.

We zijn getuige van haar gesprekken met patiënten die worstelen met veelal herkenbare problemen (met kinderen, ouders, partners, druk van de omgeving, maar in de kern: vooral met zichzelf). Daarnaast laat Van Fenema ons delen in haar gesprekstechnieken: wat denkt ze en waarom reageert ze zoals ze doet? De patiënten die de revue passeren zijn fictief maar gebaseerd op een groot aantal praktijkgevallen van mensen zoals jij en ik, die het eigenlijk best redelijk voor elkaar hebben, maar toch niet echt gelukkig zijn.

Specificaties

ISBN13:9789044641431
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Esther van Fenema

Esther van Fenema (1970) werkte ruim tien jaar als psychiater in het Leids Universitair Medisch Centrum. Momenteel heeft ze een vrijgevestigde praktijk en werkt ze in de ggz bij de crisisdienst. Ze wordt regelmatig gevraagd als opiniemaker in de landelijke media. Daarnaast is ze als vaste columniste verbonden aan Medisch Contact en schrijft ze regelmatig voor de Volkskrant. In 2018 was ze als psychiater te zien in BN’ers in Therapie op RTL5.

Andere boeken door Esther van Fenema

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?