Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zakelijke communicatie - Schriftelijk, 4e editie met MyLab NL toegangscode

Paperback Nederlands 2019 9789043035057
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Zakelijke communicatie - Schriftelijk' is een toegankelijk en eigentijds studieboek dat de student, naast de noodzakelijke theoretische inzichten, veel praktische schrijftips aanreikt.

In dit boek leert de student meer over allerlei tekstvormen voor zakelijke en commerciële doeleinden. Eerst wordt ingegaan op de basistechnieken van professioneel schrijven, om vervolgens te focussen op verschillende soorten teksten waarmee de student in de praktijk te maken kan krijgen. Met meer theoretische kennis, inzicht én technieken wordt de student geholpen om effectiever te leren schrijven, met meer plezier en hopelijk ook met tijdwinst.

Naast aandacht voor het schrijven van online content gaan de auteurs ook in op meer traditionele vormen van zakelijke teksten, zoals rapporten, verslagen, sollicitatiebrieven, folders en brochures. Aan de hand van voorbeelden en casuïstiek leert de student om beïnvloedende teksten te schrijven: met de juiste toon en opbouw krijg je meer voor elkaar!

Nieuw in deze editie
Deze vierde editie is geheel gemoderniseerd. De opbouw is eenvoudiger, de inhoud actueler en de voorbeelden passen beter bij de huidige tijd. Dat maakt dat het boek breder inzetbaar is en voor elke schrijver een goed naslagwerk kan zijn.
Zo is de focus meer komen te liggen op het schrijven van online content, waaronder op social media zoals WhatsApp en Snapchat, die ook zakelijk steeds meer worden gebruikt. Bij e-mail en marketing is er aandacht voor het toepassen van tags, mechanismes van SEO, do’s en don’ts. Ook komen trends als de verengelsing van onze taal en fout kantoorjargon terug. De student krijgt dit alles in de praktijk te zien aan de hand van moderne voorbeelden.

Ten slotte wordt bij deze editie gebruikgemaakt van de digitale leeromgeving MyLab. Studenten vinden hier extra casuïstiek om zelf mee aan de slag te gaan. Voor docenten staan er onder andere uitgebreide assessmentopdrachten op MyLab.

'Zakelijke communicatie - Schriftelijk' is geschikt voor studenten in alle studierichtingen met vakken waarbij schriftelijke communicatie centraal staat.

Specificaties

ISBN13:9789043035057
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:4
Verschijningsdatum:9-8-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Karen Knispel

Karen Knispel is eigenaar van Karen Knispel Training & Ontwikkeling en werkt sinds 1990 als adviseur, trainer/coach en tekstschrijver. Zij ontwerpt en verzorgt ontwikkelingstrajecten voor medewerkers en management van uiteenlopende organisaties. Karen Knispel trainde zowel hbo-studenten als professionals in de bouw, consultancy, zakelijke en financiële dienstverlening, overheid, zorg, kunst en cultuur. Zij schreef eerder (ook bij Pearson Education) Zakelijke Communicatie - Mondeling, Zakelijke Communicatie - Schriftelijk en Presenteren.

Andere boeken door Karen Knispel

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Zakelijk schrijven
2 Teksten ontwerpen
3 Structuur aanbrengen
4 Helder formuleren
5 Correct Nederlands
6 Commercieel schrijven
7 E-mails en brieven
8 Direct (e-)mail
9 Offertes
10 Websites
11 Social Media
12 Folders en brochures
13 Persbericht
14 Verslagen
15 Solliciteren

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zakelijke communicatie - Schriftelijk, 4e editie met MyLab NL toegangscode