Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Dynamiek van het menselijk bindweefsel

Functie, beschadiging en herstel

Gebonden Nederlands 2021 9789036826549
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek biedt een functionele beschrijving van verschillende typen bindweefsels en vertaalt die naar kennis over lichamelijke belasting, beschadiging en herstel. Het is bedoeld voor studenten fysiotherapie, bewegingstherapie, manuele therapie, ergonomie en kinesitherapie aan hogescholen en universiteiten. Ook voor professionals is het een handig naslagwerk.

De eerste versie van Dynamiek van het menselijk bindweefsel verscheen 30 jaar geleden. Deze zevende druk is inhoudelijk ingrijpend gewijzigd, op basis van nieuwe inzichten en recent onderzoek naar bindweefsel. En dan met name op het gebied van de anatomie en de rol van het fasciale systeem als kracht-geleidend en proprioceptief systeem.

Hoofdstuk 2 gaat nu in op de embryologische ontwikkeling van bindweefsel en hoofdstuk 9 staat volledig in het teken van de diverse functies van het fasciale systeem. Ook zijn nieuwe foto’s toegevoegd ter illustratie van spier-, pees-, en fasciaweefsel.

Dynamiek van het menselijk bindweefsel is een goed aanknopingspunt om de juiste vorm van therapie te kunnen bepalen. Het laatste hoofdstuk helpt daar expliciet bij, daarin staan overwegingen om de therapeutische interventie te ondersteunen.

Specificaties

ISBN13:9789036826549
Trefwoorden:geneeskunde
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:258
Druk:7
Verschijningsdatum:27-5-2021
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jeroen Alessie

Jeroen Alessie is hogeschooldocent fysiotherapie. Hij is coauteur van paramedische studieboeken, een ervaren spreker op congressen en betrokken bij diverse bij- en nascholingen.

Andere boeken door Jeroen Alessie

Over Karl Jacobs

Karl Jacobs is voormalig fysiotherapeut, studeerde Functional and Clinical Anatomy en is als anatoom verbonden aan het Amsterdam UMC. Hij is een ervaren spreker op congressen en betrokken bij diverse bij- en nascholingen.

Andere boeken door Karl Jacobs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dynamiek van het menselijk bindweefsel