Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De werkbegeleider in zorg en welzijn

Coaching, toetsing en beoordeling van studenten en collega's

Paperback Nederlands 2021 9789036825627
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Cliënten en patiënten hebben recht op goede zorg en begeleiding van up-to-date geschoolde professionals. Goed uitgevoerde werkbegeleiding, toetsing en beoordeling helpen bij het opleiden én het behouden van vakmensen in zorg en welzijn. Naast het coachen van leerlingen/studenten (werkbegeleiding) is het steeds vaker een taak van professionals om collega’s te coachen en te toetsen en vervolgens te beoordelen op hun vaardigheden, bijvoorbeeld in het kader van de wet BIG: zijn ze nog voldoende bekwaam? Toetsen en beoordelen worden vaak als lastig ervaren. Het is daarom noodzakelijk om medewerkers toe te rusten om dit eerlijk en objectief te kunnen doen.
Dit boek biedt praktische handvatten in gespreks- en begeleidingsmethodieken, beoordelings- en toetsvormen. Het daagt de professional uit om kritisch naar zichzelf te kijken en de eigen valkuilen bij coaching, toetsen en beoordelen te herkennen. Het boek is te gebruiken als naslagwerk voor opleiders, voor training van werkbegeleiders, toetsers en beoordelaars (assessoren).
De praktijk van zorg, welzijn en onderwijs verandert voortdurend. Dat rechtvaardigt een actualisatie van dit boek over het opleiden van studenten en professionals. Thema’s die nieuw of aangepast zijn op basis van onderwijsvernieuwingen zijn praktijkleren en het werken vanuit leervragen. De WACKER-methode bij toetsen en beoordelen is uitgebreid met voorbereiding en afronding en heet nu de VROEG-WACKER-NU-methode. Begeleiden van volwassen studenten en zij-instromers komt voort uit een verandering van de arbeidsmarkt. Het is belangrijk om jongeren én ouderen te motiveren en te behouden voor het beroep. Daarom hebben de thema’s motivatie, oplossingsgericht begeleiden en praktische reflectiemethoden een plek gekregen in deze herziene versie.

Specificaties

ISBN13:9789036825627
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:191
Druk:2
Verschijningsdatum:19-1-2021
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Tera Stuut

Tera Stuut heeft een ruime bestuurlijke ervaring in de thuiszorg. Als ervaringsdeskundige heeft zij meegeschreven aan praktijkopleidingsboeken, studieboeken en handboeken. Zij is directeur van Th uiszorg Groot Gelre in Arnhem.

Andere boeken door Tera Stuut

Over Henny Verbeek

Henny Verbeek heeft na haar verpleegkundige opleiding de overstap gemaakt naar het verpleegkundig beroepsonderwijs. Na haar universitaire studie onderwijskunde heeft zij zich beziggehouden met onderwijs- en toetsontwikkeling, met name rondom de invoering van de nieuwe opleidingen in de zorg in het kader van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Zij schreef mee aan studieboeken en handboeken. Op dit moment is zij werkzaam als adviseur bij Calibris, het kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport.

Andere boeken door Henny Verbeek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De werkbegeleider in zorg en welzijn