Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De rechtsstaat moet je leren

De President van de Hoge Raad over de rol van de Rechter

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789035143081
Direct te downloaden

Samenvatting

Elke dag is 'de rechtsstaat' in het nieuws. Maar wat houdt onze democratische rechtsstaat eigenlijk in? Dat zou iedereen in grote lijnen moeten weten. In De rechtsstaat moet je leren beschrijft Geert Corstens, scheidend president van de Hoge Raad, met medewerking van Reindert Kuiper levendig en uiterst toegankelijk hoe de rechtsstaat in de praktijk werkt. De nadruk ligt daarbij op de rol van de rechter. Daar komen de spanningen die zich in een rechtsstaat ophopen vaak tot ontlading.

Aan de hand van concrete en vaak actuele voorbeelden wordt duidelijk wat de rechter doet en waarom dat waardevol is. Wat hebben minimumstraffen en Srebrenica met de rechtsstaat te maken? Wat is er moeilijk aan de vraag of een pedofielenvereniging verboden moet worden? Waarom is het geen grap als Berlusconi de rechterlijke macht de 'kanker van de samenleving' noemt? Op deze en vele andere vragen geeft De rechtsstaat moet je leren het antwoord.

Specificaties

ISBN13:9789035143081
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2014
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Expertrecensies (1)

De rechtsstaat moet je leren
Peter van den Boom | 4 augustus 2016
De democratische rechtstaat spreekt niet vanzelf, aldus Geert Corstens, president van de Hoge Raad. In een bondige en zeer toegankelijke studie beschrijft Corstens de rechtsstaat. Het is niet zo moeilijk ons voor te stellen hoe de wereld eruit ziet als het onafhankelijke oordeel van de rechter niet wordt gevolgd. Dan ontstaat de meest primitieve toestand met het recht van de sterkste.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Geert Corstens

Geert Corstens is tot 1 november 2014 president van de Hoge Raad der Nederlanden. Daarvoor was hij onder meer officier van justitie in Arnhem, hoogleraar straf(proces)recht en raadsheer in de strafkamer van de Hoge Raad.

Andere boeken door Geert Corstens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De rechtsstaat moet je leren