Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De leider in de spiegel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789033495984
Direct te downloaden

Samenvatting

Mensen tonen leiderschap wanneer ze verantwoordelijkheid nemen voor verandering in hun omgeving vanuit de overtuiging dat het anders kan of moet. Ze hebben een persoonlijk verhaal. Over de uitdagingen die zich aandienen in de realiteit. Over hun streven naar een hoger belang, een andere toekomst. Ze stellen de status quo in vraag, houden anderen en zichzelf een spiegel voor, zetten de eerste stap en ontwikkelen zichzelf als voorbeeld en instrument van verandering. Ze hebben impact, niet vanuit gezag, maar vanuit authenticiteit en betrokkenheid.

Leiderschap is dan ook niet hetzelfde als een leidinggevende functie hebben of macht uitoefenen. Leiderschap heeft geen functieomschrijving. Het is een persoonlijke keuze en naarmate meer mensen die keuze maken ontstaan teams, organisaties en samenlevingen met meer leiderschap. Dit boek draagt daartoe bij door de actuele wetenschappelijke kennis over de complexiteit van leiderschap te koppelen aan tientallen praktijkvoorbeelden en getuigenissen. Het resultaat zijn 19 inzichten over het fenomeen leiderschap die aanzetten tot persoonlijke, kritische reflectie en inspireren tot actie.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is de beste leider van het land?

OVER DE AUTEURS

KOEN MARICHAL doceert en onderzoekt leiderschap aan Antwerp Management School. Hij heeft een master in de psychologie en meer dan 20 jaar HRM ervaring in verschillende organisaties.

JESSE SEGERS doceert leiderschap en HRM aan Antwerp Management School en is post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Hij heeft een doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen en een master in de psychologie.

Samen leiden ze The Future Leadership Initiative van Antwerp Management School dat leiderschap van mensen en organisaties onderzoekt en ontwikkelt.

AWARDS

Tweede plaats "L&D Boek van het Jaar 2013"

Specificaties

ISBN13:9789033495984
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:170
Uitgever:Acco uitgeverij
Verschijningsdatum:19-3-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De leider in de spiegel