Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Oefeningenboek voor groepen

150 korte oefeningen: therapie-opleiding- training

Paperback Nederlands 2010 9789031377671
EvergreenTotaal 424 dagen
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Werken met groepen is uitdagend. Het vereist, naast kennis en ervaring, veel improvisatie en creativiteit van de begeleiders om de juiste interventies te plegen.

Oefeningenboek voor groepen beschrijft 150 kortdurende oefeningen. Via een zoeksysteem kan eenvoudig die oefening gekozen worden die het beste aansluit bij het doel, het proces, de cultuur en de sfeer van de groep op een bepaald moment. De indices achter in het boek en het zoeksysteem op de bijbehorende website helpen daarbij. De website bevat bovendien alle oefeningen en printbare versies van onder andere scoringslijsten, tekeningen en foto's. Bij een aantal oefeningen is extra voorbeeldmateriaal opgenomen van rolomschrijvingen en situatieschetsen. Oefeningen met een ingesproken instructie zijn direct te gebruiken in de groep. Verder bevat de website muziek ter ondersteuning van een aantal oefeningen.

Dit boek wil het werken met groepen eenvoudiger, effectiever en plezieriger maken.

Specificaties

ISBN13:9789031377671
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:321
Druk:3
Verschijningsdatum:27-2-2015
ISSN:

Expertrecensies (1)

Oefeningenboek voor groepen
Sandra Barendrecht | 28 februari 2005
Het 'Oefeningenboek voor groepen' van Lex Mulder, Herma Hagen en Wicky Voors onderscheidt zich van andere werkvormenboeken voor trainers door de gehanteerde systematiek.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
17 stemmen
7
6
2
2
0

Over Lex Mulder

Lex Mulder (psycholoog, 1944) begon zijn loopbaan als docent aan de Rijksuniversiteit van Leiden en is in 1986 gestart met een bureau voor psychotherapie, (team)training, coaching en opleiding. Hij schoolde zich onder meer in (groeps)psychotherapie, groepsdynamica, organisatieconsultancy, gestalttherapie, psychodrama, Voice Dialogue en mediation. Hij is gefascineerd door het gebruik van creatieve invalshoeken, gecombineerd met zijn uitgangspunt: ‘ga zo diep als noodzakelijk, blijf zo licht als mogelijk’. Hij is steeds bezig een brug te slaan tussen een optimistische kijk op het ontwikkelen van individuen en teams enerzijds en de weerbarstige realiteit dat veranderen niet gemakkelijk is anderzijds. Sinds 1980 leidt hij professionals op. Hij geeft samen met zijn partner Berry Collewijn opleidingen in Amsterdam, Otterlo en op Ibiza in Voice Dialogue en speels trainen en coachen. Lex publiceert over groepsdynamica, speelse werkvormen in groepen en individuele coaching.

Andere boeken door Lex Mulder

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleiding

Deel 1 - Algemeen
1. Werken met oefeningen
2. De keuze van een oefening

Deel 2 - Oefeningen
3. Handleiding bij de oefeningen
4. Beschrijving van de 150 oefeningen

Deel 3 - Indices
A: De oefeningen in alfabetische volgorde
B: De oefeningen ingedeeld naar de doelstellingen
C: De oefeningen ingedeeld naar de procescategorieën
D: De oefeningen ingedeeld naar de werkvormen

Bronvermelding oefeningen
Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oefeningenboek voor groepen