Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Overspel en jaloezie

Richtlijnen voor behandeling

Paperback NL 2023 9789024459018
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoe help je individuele cliënten of stellen overspel verwerken? Wat kun je doen om te voorkomen dat ‘oud zeer’ daarover de partnerrelatie of iemands houding daarin nog jarenlang negatief beïnvloedt? En wat kan je als therapeut doen als dit al is gebeurd? Dit boek biedt houvast.
Overspel en jaloezie zijn thema’s die hulpverleners vaak lastig vinden om te behandelen. De meeste vormen van (relatie)therapie, zoals CGT, EFT en IBCT, kennen geen aparte protocollen of adviezen voor overspel en jaloezie. Dit boek geeft (relatie)therapeuten relevante kennis en evidence-based handvatten om stellen en individuele cliënten te helpen bij het verwerken van overspel en/of problemen rondom jaloezie. Het gedachtengoed in dit boek is gebaseerd op moderne inzichten uit de derde generatie cognitieve gedragstherapieën, zoals Acceptance and Commitment Therapy, Integrative Behavioral Couple Therapy en Dialectische Gedragstherapie.
Het boek bevat casuïstiek om de theorie te helpen begrijpen en concrete oefeningen en metaforen om cliënten verder te helpen.

Specificaties

ISBN13:9789024459018
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:16-10-2023
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overspel en jaloezie