Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schrijfwijzer Compact

Gebonden Nederlands 2021 9789024434763
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met honderden oefen- en toetsvragen. De ‘Schrijfwijzer Compact’ is de kleine, handzame versie van het meest gebruikte adviesboek over de Nederlandse taal. Bedoeld voor iedereen die weleens een tekst schrijft voor studie of werk, en daarbij deskundig advies binnen handbereik wil hebben.

Met recente taalkwesties, actuele voorbeelden en een heldere presentatie van alle taalregels is de ‘Schrijfwijzer Compact’ voor veel taalgebruikers dé praktische schrijfhulp. Dit boek helpt je bij het beoordelen of je tekst goed is, bij het verhogen van het leesgemak van een tekst, bij het verbeteren van zinsbouw en woordkeus en het voorkomen van fouten in spelling en leestekens.

Daarnaast bevat de ‘Schrijfwijzer Compact’ uitleg over de belangrijkste onderdelen van grotere publicaties, zoals scripties of rapporten. Ook laat het zien hoe je tabellen, literatuuropgaven en brieven opstelt en geeft het tips voor e-mailcorrespondentie en schrijven voor internet.

Dit boek geeft toegang tot honderden oefen- en toetsvragen op schrijfwijzercompact.nl

Specificaties

ISBN13:9789024434763
Trefwoorden:taal, Nederlands
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:8-1-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Schrijfwijzer Compact
Anne-Mieke Vermeer | 24 juni 2008
'De schrijfwijzer' is al jaren een begrip voor iedereen die professioneel met geschreven tekst bezig is. In de afgelopen twintig jaar is de Schrijfwijzer steeds verder uitgebreid en aangevuld met voorbeelden en oefeningen. En daarmee is het een flinke pil geworden van ruim 450 pagina's. Voor wie dat teveel van het goede is, is er nu de 'Schrijfwijzer Compact', een handzame pocket van 260 pagina's. Het behandelt vrijwel dezelfde taalkwesties, maar minder uitgebreid.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Renkema

Jan Renkema (1948) is hoogleraar Tekstkwaliteit aan de Universiteit van Tilburg. Hij studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde in 1981 op De Taal van Den Haag. Hij was o.a. taalkundig adviseur bij de Tweede Kamer en buitengewoon hoogleraar Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Hij is auteur van de Schrijfwijzer; van dit boek zijn inmiddels meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Ook schreef hij interviews, onder andere met politici inWat bezielt het Binnenhof?, en publiceerde hij een pamflet over de nieuwe spelling: Geef de spelling wat speling. Ten behoeve van vakgenoten en studenten schreef hij Tekst en Uitleg, een Inleiding in de Tekstwetenschap, die vertaald is in het Engels (Introduction to Discourse Studies), en daarna ook in het Spaans, Koreaans, Japans. Ook verscheen er een Chinese uitgave in 2009. Hij was 'Fulbright scholar' in Berkeley en verzorgde gastcolleges onder andere aan de universiteiten van Buenos Aires, Kunming, Osaka, Saarbrücken, Vancouver, Stellenbosch, Sydney en Valparaiso. Hij was een tiental jaren eindredacteur van het maandblad Onze Taal en schreef de Leidraad bij het Groene Boekje uit 1995. Verder was hij o.a. lid van het Stichtingsbestuur Universiteit voor Humanistiek en supervisor van de Nieuwe Bijbelvertaling. Nu is hij onder andere: communicatieadviseur bij overheidsinstellingen; lid van de redactieraden voor: Tijdschrift voor Taalbeheersing, RevistaSignos, Journal of Web Based Communities en Journal of Visual Communication; voorzitter van de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek.

Andere boeken door Jan Renkema

Inhoudsopgave

Voorwoord 9

1 Tekstkwaliteit 11
2 Teksten in soorten
3 Inhoud en structuur
4 Formulering
5 Taalkwesties
6 Spelling
7 Leestekens

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schrijfwijzer Compact