Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coachen naar eigenheid

Paperback Nederlands 2007 9789024417322
Voormalig top 100Totaal 33 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'Coachen naar eigenheid' brengt iemand zodanig bij zichzelf, dat deze het eigen talent herkent en tot bloei kan brengen. Talent is aanwezig in ieder mens en is niet te kopiëren van een ander. Om het te ontdekken en vorm te geven, is het nodig dat iemand zichzelf kent. Nabijheid tot uzelf is de essentie.
Eigenheid vinden vraagt van veel mensen een focusomslag van 180 graden. Van een onrustige zapgeest die bezig is met de mogelijkheden in de buitenwereld, naar een gefocust bewustzijn gericht op de eigen innerlijke mentale, fysieke en gevoelsprocessen. Bewustmaken en herstellen van deze drie ingangen voor veranderen is het werk van een coach. Als lichaamsbewustzijn in balans is, ontstaat een gezonde ruimte waarin talent wordt herkend en tot bloei kan komen. Voor het tot bloei brengen ervan is iemand zelf verantwoordelijk.

Dit boek beschrijft:
- de focusomslag van de waarneming van 180 graden;
- de ontwikkeling van individuele identiteit.

Het boek geeft een coach de methoden bij de drie ingangen van veranderen:
- coachen naar lichaamsbewustzijn;
- energieën leren openen;
- imprints veranderen.

Kaders uit de oosterse psychologie, de andragologie en NLP onderbouwen dit boek. Naast informatie geeft het veel voorbeelden en toepassingsmogelijkheden.

Dit boek is geschreven voor coaches, supervisoren, trainers en human resource managers die werken aan het tot bloei brengen van eigenheid en talent van mensen. Het is ook bruikbaar voor startende coaches, opleiders en studenten die zichzelf met de uitdagende mogelijkheden die dit boek biedt verder willen ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789024417322
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:148
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2007
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
Serie:PM reeks

Expertrecensies (1)

recensie
Coachen naar eigenheid
Hilde Veraart-Maas | 28 januari 2008
Omdat ik haar vorige twee boeken met veel plezier en waardering heb gelezen, wilde ik het derde boek van Cobi Brouwer beslist niet missen. 'Coachen naar eigenheid' gaat verder waar haar vorige boek: 'Onorthodoxe interventies bij coachen' eindigde. Brouwer betoogt in 'Coachen naar eigenheid' dat sommige mensen het leven leiden dat bij hen past, waar anderen juist vastlopen. Mensen zijn nu eenmaal geneigd om zich aan te passen aan de geëconomiseerde maatschappij en verliezen het inzicht in hun eigen talenten.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
9 stemmen
4
2
3
0
0

Over Cobi Brouwer

Cobi Brouwer (andragoloog) is veranderkundige tot in de essentie. Zij heeft het talent om mensen, groepen en organisaties werkelijk in beweging te krijgen en in haar boeken beschrijft ze dit. Met het boek 'Onorthodoxe interventies bij coachen' heeft zij in Nederland in brede kring, zowel bij coaches, supervisoren, psychotherapeuten, hr-managers en anderen, de visie op begeleiding van mensen beinvloed. Het begrip 'professionele nabijheid', is hierin door haar geintroduceerd. 'Onorthodoxe interventies bij coachen' is in 2013 door Nobco uitgeroepen tot Coachboek van het decennium. Ook in twee van haar andere boeken 'Coachen naar eigenheid' en 'Waar wil ik vandaag mijn bed voor uit komen', is zij in staat om verandering die mensen zoeken en de aard van interventies door de begeleider helder en toepasbaar te beschrijven.

Andere boeken door Cobi Brouwer

Inhoudsopgave

Inleiding
Voor wie naar eigenheid begeleidt

Deel 1 Veranderen naar eigenheid: de focus 180 graden om
Er schuilt een priester in je…
1. Aanpassen of veranderen
2. Zeven basisregels voor een persoonlijk fundament
3. De focus van veranderen

Deel 2 De ontwikkeling van individuele identiteit
Nu ervaar ik rust
4. De waarneming ontleed
5. Individuele besturing: imprints
6. Innerlijke energieën

Deel 3 Drie ingangen voor coachen naar eigenheid
Innerlijk stabiel
7. Coachen naar lichaamsbewustzijn
8. Energieën leren openen
9. Imprints veranderen

Deel 4 Coachen naar eigenheid
Ook dan blijf ik je talent geloven
10. Coach van beroep

Epiloog
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen naar eigenheid