Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Suïcidepreventie

Bouwen aan hoop

Paperback Nederlands 2017 9789024404988
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe kan de behandelaar zorgen voor hoop en wat kan deze doen om het contact te optimaliseren wanneer er sprake is van suïcidaal gedrag?

Het aangaan van contact met suïcidale cliënten is voor behandelaars lastig en spannend, vooral wanneer de mogelijkheid tot contact beperkt wordt. Bijvoorbeeld bij psychiatrische problematiek, demotivatie of een gebrek aan vertrouwen. In crisisgesprekken is het bieden van hoop belangrijk. De behandelaar doet dit onder meer door het creëren van openheid, het tonen van empathie en door samen met de cliënt te werken aan een zinvol en haalbaar doel zonder dat er direct wordt ingegrepen.

In oplossingsgerichte gespreksvoering staan de cliënt en zijn doel centraal. Deze methodiek vormt de leidraad voor (crisis)gesprekken met cliënten die niet meer willen leven. Suïcidepreventie geeft de gz-professional oplossingsgerichte tips die rechtstreeks te vertalen zijn naar de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789024404988
Trefwoorden:preventie, Suïcide
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Fredrike Bannink

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog en Master of Dispute Resolution. Zij heeft een praktijk voor training, coaching en mediation te Amsterdam. Zij is docent aan instellingen voor postdoctoraal onderwijs en geeft vele incompany trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van oplossingsgerichte therapie, coaching, mediation, leidinggeven en positieve psychologie. Zij is tevens NMI gecertificeerd mediator en mediator aan de Rechtbank Amsterdam. Ze is trainer van Artsen zonder Grenzen en auteur van vele internationale publicaties op bovenstaande gebieden.

Andere boeken door Fredrike Bannink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Suïcidepreventie